субота, 12 серпня 2023 р.

Рада ВПО для соціальної інтеграції в Бериславі

 
В Бериславі створено першу на території Херсонської області Раду внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Рада є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, метою якого буде вирішення проблемних питань, пов’язаних із реалізацією державної та місцевої політики у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, сприяння їхній інтеграції на території Бериславської міської територіальної громади, підтримки з боку громади в процесі інтеграції ВПО та залучення їх до процесів прийняття рішень. Діяти вона буде при міськвиконкомі. 

середа, 9 серпня 2023 р.

Вирішено створити Громадську раду ВПО (м. Берислав)



Сьогодні відбулася зустріч експертів Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень з першим заступником Бериславського міського голови Тетяною Борисенко.  Головною темою зустрічі були питання залучення внутрішньо переміщених осіб до суспільного життя.  

субота, 5 серпня 2023 р.

Механізми демократії участі- для ВПО в Херсонській області

 

У серпні 2023 року розпочинається робота по проекту «Сприяння соціальній інтеграції ВПО в громадах Херсонської області». В рамках програми «Демократія і належне врядування» три  партнерські громадські організації  допоможуть спочатку двом громадам нашої області  – Бериславській і Милівській, в які переїхали мешканці сусідніх сіл та отримали  там статус ВПО.