понеділок, 23 грудня 2013 р.

Цюрупинська міськрада вразила оперативністю: 20 питань за 34 хвилини

20 грудня у залі засідань Цюрупинської міської ради відбулась чергова сесія. На неї спромоглися прийти дві третини представників депутатського корпусу – 24 з 36 обранців. Попри те, що питань було багато, депутати та доповідачі (працівники виконкому) справилися украй швидко – їм знадобилося трохи більше ніж півгодини на розгляд всіх 20 питань порядку денного. 


Сесія розпочалася з приємностей для депутатів. Вірніше спочатку з зачитування поздоровлень з днем місцевого самоврядування від Уповноваженого з прав інвалідів, екс народного депутата Олексія Журавко. Хоча міський голова зазначив, що вітань та листівок вони отримали силу силенну, але тільки Журавко привітав «по-чоловічому» - новими стільцями та жалюзями для зали засідань ради. Тому було вирішено написати йому офіційну подяку за поздоровлення.  Таку приємну місію поклали на секретаря ради. 

Сформований порядок денний, окрім того, що був розглянутий доволі швидко та при цілковитій одностайності депутатів, містив у собі доволі традиційний перелік питань. Це і зміни до бюджету та програми соціально-економічного розвитку, декілька організаційних питань (перспективний план роботи ради на перше півріччя та затвердження розпоряджень міського голови виданих у міжсесійний період), прийняття у комунальну власність об’єктів благоустрою та 11 земельних питань. 

Попри завершення календарного року, міський голова Василь Плотніков попередив депутатів про можливість “зустрічі під ялинкою”. Адже бюджету не має, і депутати змогли прийняти лише тимчасовий розпис бюджету на перший квартал 2014 року. Відповідно громада має всі шанси почати рік без повноцінного фінансового плану. 

Експерт ХОО КВУ Максим Єлігулашвілі

Еще статьи по теме:

1 коментар:

Unknown сказав...

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про засади запобігання і протидії корупції

Стаття 17. Заборона на одержання послуг і майна органами державної влади та органами місцевого самоврядування

1. Органам державної влади, органам місцевого самоврядування забороняється одержувати від фізичних, юридичних осіб безоплатно послуги та майно, крім випадків, передбачених законами або чинними міжнародними договорами України.