суботу, 6 лютого 2016 р.

Каховський міський голова ветував чотири рішення сесії


Каховський міський голова Андрій Дяченко ветував чотири рішення міської ради, які були прийняті на сесії 29 січня. Всі ці рішення викликали гарячі дискусії під час пленарного засідання сесії.

Це - перелік об’єктів комунальної власності міста, які підлягають приватизації, про рішення ради, щоб інтереси Каховської міської ради в кримінальному впровадженні представляли депутати Павло Філіпчук (Опозицыйний блок) та Тетяна Гончарова ("Батьківщина"), про передачу майна та про встановлення кабінок для голосування в сесійному залі.

Першим став проект рішення щодо затвердження переліку об’єктів комунальної власності міста, які підлягають приватизації. 
Проблемним стало питання приватизації об’єкту нежитлового приміщення в багатоквартирному житловому будинку по вул. К. Маркса, 134. 
Андрій Дяченко вважає, що долю цього об’єкту мають вирішувати лише самі мешканці будинку. Аргументація міського голови була така: усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку, а спільним майном багатоквартирного будинку є також  й приміщення загального користування, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території.  До того ж самі мешканці звернулися з проханням не включати нежитлове приміщення до списку приватизції. Міський голова пішов городянам на зустріч. 

Щодо другого питання,  а саме представництва Каховської міської ради у кримінальних провадженнях, де рада залучена до провадження як потерпіла - міський голова дотримувався букви закону, бо депутати Т.С. Гончарова та П.І.Філіпчук не перебувають з міською радою в трудових відносинах, а пан Філіпчук не має фахової освіти юриста та за даними прокуратури проти нього здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях. Це стало причиною для ветування.

Третє рішення стосувалося давнього спору від 2012 року по якому вже було судове рішення, а саме про передачу майна з балансу КП "Житловик Свєтлово" на баланс КП "ККК". Це, на думку міського голови, суперечить Закону України "Про оренду державного та комунального майна".

Останнє рішення стосується змін до регламенту міської ради, згідно якому в залі засідань міської ради встановлюються кабіни для голосування.

Повний текст розпоряджень міського голови можна подивитися тут

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: