четвер, 5 грудня 2013 р.

Євромайдан. 5 грудня

Зараз наш позаштатний кореспондент Влад Казаков знаходиться на Євромайдані в Києві. Протягом дня він повідомляє нам свіжі новини та надсилає фотозамальовки з місця подій. Отже, так проходила акція сьогодні, 5 грудня.

Удень у КМДА прийшов судовий пристав та зачитав документ про те, що людям необхідно покинути приміщення. Але преставникам опозиції, які вимагали показати їм це рішення суду, не надали документ, тому люди не покинули будівлю. До того ж поняття "негайно" можна трактувати по-різному. 
судебный пристав, читающий решение суда о том, что люди должны немедленно покинуть здание КМДА
Також сьогодні перед громадою виступили представники Комітету з прав людини, які засудили розгін мирної демонстрації та заявили, що це є порушенням прав людей на мирне зібрання, порушенням прав журналістів та порушенням права людини на спокійне життя. 

Комітет створює групу своїх представників, які будуть контролювати усі розслідування по кримінальним справам людей. Також доповідачі заявили, що на сьогодні вони отримали 637 заяв про порушення прав людей.

Представники Комітету з прав людини повідомили, що тільки зараз вдалося допустити адвокатів до людей, постраждалих від розгону Євромайдану, які лежать в лікарнях. Але навіть тоді, коли допустили адвокатів, порушувались права людей. Одного з потерпілих просто вивели в коридор, прикували до батареї і запропонували так поспілкуватися з адвокатом.   

Фоторепортаж:
Мужчина в здании КМДА рассказывает о том что у него забрали имущество.
Участники акции протеста общаются с милицией охраняющей вход во двор.
Баррикада на майдане. Акции протеста в Киеве.
Участник акции протеста на майдане
Полевая кухня на майдане.
Участники акции протеста на майдане.
Охрана КМДА. Акции протеста в Киеве.
Охрана КМДА. Акции протеста в Киеве.

Ми продовжуємо слідкувати за подіями.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: