неділю, 8 грудня 2013 р.

Професор Володимир Буткевич на знак протесту припинив співпрацю з Конституційною Асамблеєю

Продовжуємо пошириювати важливі заяви та звернення лідерів громадської думки, правозахисників та інтелектуальної еліти України. Надаємо вашій увазі лист-звернення до громадян України професора Володимира Буткевича, який на знак протесту проти насильницьких дій влади, на виконання загального рішення правозахисної спільноти України про  бойкот владі з боку громадських рад та дорадчих комітетів,  припинив свою  громадську співпарцю  з  Конституційною Асамблеєю.

Шановні мої знайомі і незнайомі однодумці!

Після моєї заяви про вихід з Конституційної Асамблеї десятки, сотні моїх колишніх колег по роботі в Київському університеті, парламенті України і міжнародних установах висловили свою підтримку моєму рішенню. Мені особливо приємно, що серед них було багато моїх учнів. Значить,  мої слова: бути порядною людиною, захищати гідність людини, ні за яких обставин не зневажати людину – впали на сприятливий грунт і проростають.

В цій складній ситуації,  в якій опинився наш народ, я вас дуже прошу поважати наші міжнародні зобов’язання щодо прав людини. Допоможіть тим, до кого сьогодні влада ставиться свавільно, застосовує катування; фіксуйте її протизаконні дії, створюйте громадські комітети (я готовий їм допомогти безпосередньою участю) по виявленню таких дій.

Кожен  - від сільського голови до Президента України, від рядового міліціонера до Міністра внутрішніх справ України має знати, що за насильство, порушення прав людини він неодмінно понесе покарання.

Ми маємо діяти спокійно, виважено і довести нашу справу до логічного завершення. Жоден порушник права людини не має уникнути покарання. Поки не призупинили членства України (а тим більше не виключили зі складу членів) в Раді Європи,  ми маємо зібрати всі факти, пройти внутрішні судові процедури (в яких з огляду на останні рішення наших судів нам постійно будуть «забороняти» і «відмовляти») і шукати правового захисту і справедливого рішенні в Раді Європи і в Європейському суді з прав людини.

Не падайте духом.   За нами правда!

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: