неділю, 8 грудня 2013 р.

Штаб національного спротиву: "Вставай, хто живий, в кого думка повстала, година для праці настала!"

фото Влада Казакова
Продовжуємо створювати хроніку Єврореволюції в  Україні. Пропонуємо вашій увазі звернення Штабу національного спротиву до усіх активістів Євромайданів у різних містах України. 
Звернення №1

Дорогі земляки!

1 грудня від 500 до 700 тисяч людей вийшло на вулиці Києва із вимогою відставки  Януковича. Ми повернули Майдан, де за наказом Януковича в ніч на 30 листопада «Беркут» здійснив криваву атаку на молодь, яка протестувала проти відмови  уряду підписати Угоду з ЄС.

На Майдані Незалежності розбито наметове містечко. Тут постійно знаходяться тисячі людей. Десятки тисяч щодня пікетують уряд та адміністрацію Януковича. Головна вимога – відставка президента та уряду.

Багато Майданів проходить в областях. Штаб національного спротиву, який очолюють Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, та до якого приєдналися відомі громадські діячі, закликає всіх, хто може, їхати до Києва на головний та вирішальний Майдан – мирний Майдан Незалежності. Дедалі більша кількість громадян повинна долучатися до щоденних пікетувань органів влади та брати їх наполегливістю та змором.

Для переможного тиску на владу майдан повинен постійно розширюватися й приростати людьми

Янукович розраховує на те, що Майдан розсмокчеться, розійдеться-роз’їдеться, що терпіння учасників не вистачить надовго. Але перемогу над таким до зубів озброєним та жорстоким ворогом як кримінальний режим Януковича не можливо отримати за один день. Це – важка та виснажлива боротьба, в якій потрібні холодний розум, стальні нерви та залізна дисципліна.

Борімося і не здаваймося!
Успіх мирного протесту потребує терпіння та часу

У Грузії Трояндова революція тривала більше двох місяців: з 2 листопада по 4 січня 2003 року. Тюльпанова революція в Киргизії – понад місяць: з лютого по березень 2005-го. Наша Помаранчева революція почалася 22 листопада і закінчилася перемогою аж 23 січня.

Всі на Київ! Вас чекають на Майдані. Штаб – там же, в Будинку профспілок. У Штабі Вам не лише поставлять завдання, але допоможуть з розміщенням, харчуванням, обігрівом.

 «Вставай, хто живий, в кого думка повстала! Година для праці настала!»
Іван Франко

Звернення №2
ГОЛОС ЄВРОМАЙДАНУ

Інформаційний бюлетень. 4 грудня

Наш Майдан бореться вже п’ятий день! 4 грудня зранку уповноважені Майданом народні депутати від опозиції заблокували роботу Верховної Ради. Рибак був змушений закрити засідання. Парламент не працюватиме, поки не будуть виконані ключові вимоги Майдану: відставка Януковича, відставка Азарова, кримінальна відповідальність голови МВС Захарченка за побиття людей, припинення політичних репресій і звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори. У вівторок Верховна Рада не змогла проголосувати за зняття Азарова, тому що комуністи, які на словах проти влади, на ділі в чергове взяли гроші у «регіоналів» і захистили уряд від звільнення.

Увечері 3 грудня розпочалося пікетування адміністрації Януковича на Банковій та прилеглих вулицях. Тисячі людей з різних боків оточили це кубло. Облога триватиме до оголошення про дострокові вибори президента і парламенту. Яценюк, Кличко та Тягнибок, як народні депутати, змогли пройти крізь щільні кордони, оглянути територію та приміщення. Ані Януковича, ані жодного чиновника там не виявилося. Натомість у дворі – десятки автобусів, а «Беркуту» - неначе саранчі. Настільки посилена охорона свідчить про смертельний страх перед Майданом, який охопив боягузливу істоту, що називає себе президентом. Група дівчат тим часом почастувала чаєм та бутербродами «беркутівців» - теж люди. Але будьте пильними і давайте відсіч будь-яким провокаторам, які закликатимуть вас до штурму адміністрації чи інших дій, які можуть спровокувати жорстку реакцію силовиків. На Майдані має бути сувора дисципліна. Слухати слід лише команди, які дають зі сцени керівники Штабу національного спротиву: Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Олександр Турчинов. Вони демонструють безпрецедентну єдність, злагодженість та командну боротьбу. Вони поклали на себе відповідальність не лише за загальний стан справ, а й за нашу з вами безпеку, за життя та здоров’я кожної людини, яка бореться на цьому Майдані за Україну.

Поточна тактика Януковича полягає в тому, аби часом та погодою випробувати наше терпіння. Він розраховує на те, що Майдан розсмокчеться, розійдеться-роз’їдеться, що нас не вистачить надовго. Вони хочуть, щоб ми зневірилися та розійшлися по домівках. Перемогу над таким до зубів озброєним та жорстоким ворогом як кримінальний режим Януковича неможливо отримати за один день. Це – важка та виснажлива боротьба, в якій потрібні холодний розум, стальні нерви та залізна дисципліна. Кількість людей, які постійно перебувають на Майдані, має безперервно зростати. І надалі скликайте однодумців з областей. Якщо кому конче треба відбути додому – спочатку подбайте про те, аби хтось прибув вам на заміну.

Ми не здамося, ми будемо тиснути на цю владу і стояти, поки вона не піде. Про це заявив Віталій Кличко: «Я закликаю кожного з вас – не здавайтеся! Ми повинні боротися за наше майбутнє… Вони думають, що прийшли назавжди і нічого не зміниться. Але ми будемо тиснути на цю владу, блокувати роботу державних установ, які не виконують своїх обов’язків, які не працюють на державу». «Наша акція винятково мирна та безстрокова, - пояснює Арсеній Яценюк. - Янукович морив країну три роки. Тепер країна буде морити його, доки не будуть оголошені дострокові президентські і парламентські вибори. Швидко великі справи не робляться. Тим більше, вони (чинна влада. – Ред.) такі, що просто так не здадуться. Але і ми не ті, що здаються. Наш план чіткий: боротися до того моменту, поки президент не пристане на вимоги народу України». Олег Тягнибок закликає страйкувати до цілковитої перемоги, яка в глобальному розумінні означає здобуття України як великої, незалежної, європейської, цивілізованої, успішної держави. «Шляху назад немає, бо влада фактично пішла війною проти українського народу!».

Борімося і не здаваймося! Цей насильницький протест спонтанно виникає і швидко захлинається. А успіх мирного протесту потребує терпіння та часу. В Грузії Трояндова революція тривала більше двох місяців: з 2 листопада по 4 січня 2003 року. Тюльпанова революція в Киргизії – понад місяць: з лютого по березень 2005-го. Наша Помаранчева революція почалася 22 листопада і закінчилася перемогою аж 23 січня.

На нашому боці – весь світ. Європа рукоплескає Майдану й тисне на Януковича, застерігаючи його від застосування сили. Глава міжнародної правозахисної організації «Фрідом хаус» Девід Кремер закликає до санкцій проти президента Януковича й членів його родини. За словами Кремера, розправившись зі своїм головним політичним опонентом Юлією Тимошенко, Янукович і його родина використовують владу з метою збагачення. Як відзначає Кремер, один із синів президента, стоматолог за освітою, в 2011 році ввійшов у сотню найбагатших людей України. «Збереження влади для Януковича – питання далеко не тільки грошових міркувань, – пише Кремер. - Якщо він залишить свою посаду, то й він сам, і його сини, і інші члени його кола стануть об’єктами розслідувань і, можливо, навіть будуть засуджені».

З Партії регіонів почали виходити депутати, хоча не так багато як хотілося б. 6 членів Конституційної асамблеї при президенті Януковичі вийшли з неї на знак протесту проти силового розгону мирної акції на Майдані 30 листопада. Національна спілка журналістів та інші медіа-організації виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при президенті по захисту свободи слова. За останні дні зафіксовано жорстоке побиття «Беркутом» більше 40 українських та закордонних журналістів. Незалежна профспілка гірників Донбасу обурена звірячими методами спецпідрозділу «Беркут», які були застосовані для розгону Євромайдану, і теж вимагає відставки Януковича та Азарова.

Дорогі земляки! 

Багато Майданів проходить в областях. Центральний Штаб національного спротиву, який очолюють Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, та до якого приєдналися відомі громадські діячі, закликає всіх, хто може, їхати до Києва на головний та вирішальний Майдан – мирний Майдан Незалежності. 

Всі на Київ! Вас чекають на Майдані. Штаб – там же, в Будинку профспілок. У Штабі Вам не лише поставлять завдання, але й допоможуть з розміщенням, харчуванням, обігрівом. 

Як писав великий наш поет Іван Франко, «Вставай, хто живий, в кого думка повстала, година для праці настала». 

Обласний Штаб національного спротиву.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: