неділю, 8 грудня 2013 р.

ГАУ проти заміни системних дій з формування європейської України косметичними поправками

Продовжуємо друкувати звернення  різних громадських організацій, коаліцій та окремих активних членів громад. Надаємо текст звернення координаційної ради Всеукраїнської громадянської асамблеї України до представників влади і опозиції з приводу виконання вимог народу, який вийшов на Євромайдани по всій країні.

ЗВЕРНЕННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ
ГРОМАДЯНСЬКОЇ АСАМБЛЕЇ УКРАЇНИ
ДО ПРЕДСТАВНИКІВ ВЛАДИ І ОПОЗИЦІЇ З ПРИВОДУ ВИКОНАННЯ ВИМОГ НАРОДУ УКРАЇНИ, ЯКИЙ ВИЙШОВ НА ЄВРОМАЙДАНИ

Прагнення та вимоги сотень тисяч українців, які вийшли на вулицю на Євромайдани, після облудливої «каруселі» зі слів та вчинків представників влади навколо євроінтеграційних процесів та після жорсткого кривавого побиття мирних демонстрантів, чітко показують, що українці не хочуть, не можуть і не будуть далі миритися з правовим свавіллям, узурпацією владою прав народу на народовладдя та відсутністю якісної політики розвитку країни.
Вимоги народу, який хоче жити в правовій, демократичній, процвітаючій державі, мають бути виконанні і владою, і опозицією.

Для цього, Україна потребує:

По-перше, термінового виконання заходів в правовій та економічних сферах: негайного вирішення питання про звільнення Ю. Тимошенко; негайної відставки уряду та формування уряду народної довіри на основі призначення високопрофесійних та чесних представників українського суспільства.

По-друге, подальшого системного переналаштування всієї державної та економічної системи на засадах демократії та виконання Конституції, для чого має бути зібраний, за участю представників влади, опозиції та громадянського суспільства, національний круглий стіл для розгляду та підготовки вирішення спектру політичних і економічних, питань, серед яких:

•    Корегування судової та політичної систем для виведення їх з зони корупції
•    Корегування адміністративних систем задля забезпечення якісної державної політики
•    Корегування економічних систем, задля обмеження монополізму олігархії та створення умов для якісного економічного розвитку

Ми попереджаємо і владу, і опозицію про неприпустимість заміни системних дій  з формування якісної європейської України косметичними поправками.
Ми вимагаємо максимальної відкритості всіх процесів з призначення нового Уряду.
Представники громадянського суспільства готові надати пропозиції з усього спектру питань розвитку країни та делегувати своїх представників на Національний круглий стіл.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: