неділю, 8 грудня 2013 р.

Звернення ХОО КВУ та інших правозахисних організацій: «У МИРНОМУ СПРОТИВІ – НАША ПЕРЕМОЖНА СИЛА»

Ми вже публікували заяву Громадської ради при ХОДА з приводу подій в країні, у якій кілька десятків громадських організацій Херсонщини висловили свою позицію і оцінку насильницьким діям влади проти свого народу, проти мирних акцій протесту громадян України. Зараз публікуємо заяву ХОО КВУ, складену на основі заяв Української Гельсінської спілки з прав людини та інших всеукраїнських громадських правозахисних організацій. Ця заява адресується владі і громадянам, народним обранцям і виборцям.
ЗВЕРНЕННЯ
ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ  КОМІТЕТУ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ
ТА ІНШИХ ПРАВОЗАХИСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
 ДО ВЛАДИ ТА ГРОМАДСЬКОСТІ

ЦЕ НЕМОЖЛИВО ТЕРПІТИ!  У МИРНОМУ СПРОТИВІ – НАША ПЕРЕМОЖНА СИЛА.

Ми обурені цинічним і безглуздим насильством, проявленим під час незаконного  розгону мирних  зібрань  на майдані Незалежності у Києві та іншими інцидентами насильства по всій країні.

Ми протестуємо проти політичних переслідувань  активістів ЄвроМайданів по всій країні.

Віроломство влади в  спланованому  і зорганізованому насильству з боку жандармів по відношенню до мирних громадян, на тлі показової відмови від європейської інтеграції, не залишає сумнівів у тому, що режим, очолюваний Віктором Януковичем, вирішив рухатися у бік тоталітарної моделі України. Цієї ночі режим Януковича відкрито протиставив себе громадянському суспільству країни.

Події останніх тижнів довели, що правлячий режим втратив будь-який зв’язок із народом і його перебування у влади після цієї ночі можливе лише за допомогою брехні та насильства.

Дії міліції не відповідали закону - не було судового рішення про розгін акції.  Дії Беркуту були не пропорційними й порушували українське  законодавство та міжнародні стандарти прав людини.

МИ ВИМАГАЄМО:  На основі того, що влада дискредитувала себе перед народом, негайно:

1.    Від усіх депутатів Парламенту України ініціювати процедуру імпічменту Президента та відставки Уряду.
2.    Розпуску Верховної Ради.
3.    Призначення нових виборів  та прийняття нового Виборчого кодексу.
4.    Зупинення подальшого переслідування всіх затриманих на ЄвроМайдані в Києві та інших містах України, звільнення  політв’язнів.   
5.    Якнайшвидшого розслідування злочинів, вчинених особами, вдягнутими у форму спецпідрозділів міліції, під час розгону мирного зібрання на Майдані Незалежності у Києві  і в інших містах України та притягнення їх до кримінальної відповідальності.
6.    Від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відкриття провадження щодо цих подій та опублікування звіту за результатами провадження. Вимоги до Генеральної Прокуратури відкрити карні справи за нанесення тілесних ушкоджень громадянам.
7.    Заклик до європейських держав та інших демократичних держав світу: заборонити в'їзд посадовим особам, які причетні до насильства проти власного народу - починаючи від Президента України В.Януковича до командира підрозділу "Беркута".
8.    Заклик до бойкоту державних органів виконавчої влади та загальнонаціонального  страйку.   
9.    Громадам міст України  - активно  брати участь у мирних протестах, мирних вуличних акціях прямої дії, у  мирних акціях громадянської непокори.
10.    Органам місцевого самоврядування - не приймати жодних антинародних злочинних заяв у підтримку Президента та  діючої центральної влади , стати на сторону захисту своїх громад, своїх виборців.
11.    В подальшому – прийняття Закону про люстрацію та проведення її згідно закону.
12.    Повернення до європейського курсу розвитку України.

СТАЛІНІЗМ ПОВЕРТАЄТЬСЯ – ТІЛЬКИ РАЗОМ ЗУПИНИМО ЙОГО!

НА   НАСИЛЬСВО   ВЛАДИ – ГОРДИЙ  І  МИРНИЙ  СПРОТИВ  НАРОДУ!

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: