суботу, 3 жовтня 2015 р.

Як відпрацювали наши депутати у картинках - результати опитування


Соціологічна лабораторія Херсонської обласної організації Комітету виборців України провела своє традиційне опитування громадської думки. Соціологи опитали виборців про те, як, на їхню думку, спрацювали депутати Херсонської міської ради та депутатські фракції на користь громади


У тому опитування символічне перше місце отримав Володимир Пепель. Виборці також визначилися з тим, хто з депутатів Херсонської міської ради найбільш ефективно працював на благо місто та його жителів під час депутатської каденції 2010 - 2015 рр.
Відразу відзначимо, що 61,5% виборців, що взяли участь в опитуванні, не змогли назвати жодного депутата.
Деякі з виборців підкреслювали, що таких депутатів немає або, навіть, більше - дуже образливо оцінюють роботу наших депутатів.
Але майже 40% виборців визначилися із прізвищами депутатів.
Кожен сьомий херсонець виборчого віку назвав Володимира Миколаєнка, який був депутатом у 2010 - 2014 рр, очолив революцію на Майдані та був обраний у травні 2014 р. міським головою.
Кожен чотирнадцятий виборець назвав Андрія Путілова, голову Херсонської облдержадміністрації, який у 2010 - 2012 рр. був депутатом міської ради, у 2012 - 2014 був народним депутатом.
На третьому місці - багаторічний секретар міської ради Зоя Бережна.
У списку найбільш ефективних для громади депутатів представники самих різних партій - ВО «Батьківщини», Партії регіонів, УДАРу, Комуністичної партії України.
Не важливо, якої ти партії. Важливо, -що ти зробив для Херсону.
Які фракції міської ради були відомі у своїй діяльності виборцям? Про це можна дізнатися з серії інфографік за підсумками опитування соціологічної лабораторїї ХОО КВУ. Роботу фракції Партії Регіонів змогли оцінити лише 25,1% виборців, що взяли участь у опитуванні (дивися на ілюстрацію)

  
З них жоден респондент не оцінив роботу депутатів цієї фракції на відмінно. Лише 1,3%, тобто менше статистичної похибки, оцінило роботу фракції, як "добру". 5,3% - задовільною. Незадовільною та поганою -18,6% тих, хто взяв участь у опитуванні. У "особистому" рейтингу - серед кращих дванадцяти депутатів четверо - представники Партії Регіонів (Володимир Пепель, Ігор Козаков, Зоя Бережна та Василь Фєдін).




Як же оцінили виборці роботу депутатів фракції "Батьківщина"? Про роботу цієї фракції також не знає дві третини виборців (66,9%). Це трохи більше, ніж у випадку з місцевими регіоналами. Ц представників більше позитивних оцінок ("відмінно" та "добре" - 4,2% - в межах статистичної похибки. Але все одне - негативних оцінок майже стільки ж, скільки отримали від виборців регіонали - 17,6%

На цьому тлі не сама велика фракція "Батьківщина" запам'яталася виборцям трьома найкращими депутатами - Володимиром Миколаєнком, Станіславом Трошином та Віктором Гаврилюком.
Яка ситуація з оцінками роботи комуністів - третьої найбільшої фракції у міській раді? Дивимося на інфографіку:
 
  Не знають про їхню роботу чотири з п'яти виборців. Негативних оцінок у шість разів більше, ніж позитивних. Нейтральних оцінок майже немає. Нагадаємо, при таких низьких оцінках, серед дванадцяти кращих депутатів є два представника фракції КПУ - Алла Беліченко та Володимир Кривонос. 
Майже не помітною пройшла каденція для фракції "Фронту змін". 94,7% не змогли нічого пригадати про цю фракцію.  Хоча, одного з депутатів з цієї фракції виборці згадують добрим словом. Це - Олексій Урсуленко.

Трохи кращою стала ситуація для фракції "УДАР". Її роботу пригадав один з десяти виборців. 

Загадкою для виборців виявилася фракція "Вітчизни". 98,5% нічого про неї не чули, а ті, хто чув, оцінили її роботу як погану.
Майже така ж сама ситуація з фракцією партії "Третя сила": ніхто про неї не чув. А ті, хто чув оцінюють її роботу не самим кращим чином. 
Але при цьому роботу депутатів Андрія Путілова та Андрія Гордєєва виборці, які взяли участь у опитуванні, оцінюють позитивно. Ці два депутати навіть увійшли у дванадцять кращих депутатів міської ради.
Соціологічна лабораторія Херсонської обласної організації Комітету виборців України провела опитування суспільної думки з 15 по 29 вересня 2015 р. Опитано 475 виборців Херсону по квотно-пропорційної виборці (по статі та віку). Метод збирання інформації – анкетування за місцем проживання. Статистична похибка у межах 4,59% Опитування проводилося за підтримки Національного фонду демократії США NED

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: