понеділок, 12 вересня 2016 р.

В п’ятницю Олешківська міська рада залишились «без ProZorro»


Якось за обговоренням подій у сесійній залі Херсонської обласної ради, що відбувались у п’ятницю 9 вересня, без особливої уваги залишилось пленарне засідання Олешківської міської ради. І хоча відбувалось воно за день до святкування Дня міста Олешки, атмосфера у сесійній залі була не досить святковою. Як і «старші» товариші-депутати олешківські народні обранці вирішили «відпрацювати по повній». Само засідання проходило протягом близько чотирьох з половиною годин з декількома перервами. 

До порядку денного (на фото) було включено 31 питання (при тому, що відповідно до розпорядження Олешківського міського голови від 22.08.2016р. за №13, щодо призначення цієї сесії, було зазначено проект порядку денного з 15 питань).

При затвердженні порядку денного міський голова Дмитро Воронов пропонував виключити з порядку денного останнє питання «Про затвердження положення про здійснення закупівель товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами Олешківської міської ради у системі електронних державних закупівель ProZorro». За підсумками голосування, питання у порядку денному залишилось.

Але на цьому епопея з «ProZorro» не закінчилась. Після виснажливої сесійної роботи, на «підході» до обговорення цього питання у сесійній залі залишились міський голова та 18 депутатів. Під час обговорення при висловленні своєї позиції ПРОТИ міський голова Дмитро Воронов стверджував, що зазначене питання є регуляторним актом та передбачає відповідну процедуру при його прийнятті. Аргументовано проти твердження очільника міста та з пропозицією ЗА виступив депутат від партії «5.10» Костянтин Золотаревський.
За підсумками голосування, зазначений проект рішення не було прийнято: 5 - «За»; 1 – «проти»; 13 – «утрималось» (див. на фото)

Якщо подивитись на підсумки голосування через призму «партійної приналежності», то проект рішення підтримали всі представники партії «5.10» та «УКРОП» (по два депутати) та один «Соціаліст», проти проголосував тільки міський голова, а «утримались» всі присутні у залі представники БПП «Солідарність» (5 депутатів), ВО «Батьківщина» (3 депутати), «Наш Край» (2 депутати), «Радикальна партія Олега Ляшко» (2 депутати) та 1 представник «Опозиційного блоку». У кулуарах ради ходили чутки, що це «підсумки плідної роботи», яку зміг провести серед певних депутатів під час перерв міський голова. Але наскільки ці чутки відповідають дійсності, стверджувати не будемо. Просто констатуємо, що це було єдиним питанням, включеним до порядку денного дванадцятої сесії Олешківської міської ради, яке не було прийняте.

Серед інших питань порядку денного, проголосованних під час зазначеного пленарного засідання, слід звернути увагу на прийняте рішення «Про затвердження першого заступника міського голови Серогодської Т.І.»     

Владимир Макуха

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: