суботу, 22 квітня 2017 р.

Депутати вирішили підтримати хворих на ниркову недостатність, а з Інтернетом почекати


20 квітня 2017 року, після перерви, продовжила свою роботу тринадцята сесія районної ради VII скликання. Надаємо огляд сесії

Серед шести питань для розгляду на другій частині пленарного засідання особливу зацікавленість визвало питання «Про схвалення Меморандуму про співробітництво у галузі охорони здоров’я між Голопристанською районною радою, Голопристанською районною державною адміністрацією та дочірнім підприємством «Діасервіс Плюс» щодо розвитку можливостей надання медичної допомоги хворим на ниркову недостатність, інформував з якого представник дочірнього підприємства «Діасервіс Плюс» Тур Олег Анатолійович.

Сторони цим Меморандумом підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільна і узгоджена співпраця в напрямку створення відділення гемодіалізу у Голопристанському районі Херсонської області з метою забезпечення хворих на хронічну ниркову недостатність V  стадії методом лікування за допомогою апаратів штучної нирки, у тому числі з метою:

            - поліпшення якості лікування пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю V стадії за рахунок впровадження в практику методики високопоточної гемодіафільтрації новими сучасними апаратами “5008S Hemodialysis machine Basic ONLINEplus” виробництва компанії “Fresenius Medical Care” (Німеччина);

            - поліпшення якості життя пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю V стадії, які перебувають на гемодіалізі та зменшення загальної смертності серед них;

            - зменшення витрат на боротьбу з ускладненнями, що виникають при гемодіалізі за рахунок зменшення частоти розвитку таких ускладнень.
 Після схвалення Меморандуму прийнято рішення «Про передачу у безоплатне користування (позичку) майна спільної власності територіальних громад району дочірньому підприємству «Діасервіс Плюс», а саме: приміщень першого поверху та цокольного поверху загальною площею 251 м2 будівлі інфекційного відділення, яке перебуває в оперативному управлінні та на балансі КП «Голопристанський центр ПМСД».
Представник дочірнього підприємства «Діасервіс Плюс» оголосив приємну новину про готовність надати спонсорську допомогу в сумі 600 тис. грн. для облаштування приміщення другого поверху вищезазначеної будівлі для розміщення КП «Голопристанський центр ПМСД».

Також жваво обговорювалося питання «Про внесення змін до рішення одинадцятої сесії районної ради VII скликання від 29 грудня 2016 року № 250 «Про районний бюджет на 2017 рік».

 Зокрема, вирішено позитивно питання виділення коштів Старозбур’ївській сільській раді на капітальний ремонт ЗОШ I-III ступенів по заміні вікон та дверей на енергозберігаючі в сумі 440 тис.грн.

Саме завдяки субвенції, яка була виділена з обласного бюджету на капітальний ремонт покрівлі Новозбур’ївській ЗОШ I-III ступенів № 1 в сумі 611 тис. грн., за погодженням з Новозбур’ївським сільським головою, стало можливим перенаправити кошти районного бюджету, що були передбачені для ремонту покрівлі Новозбур’ївській ЗОШ I-III ступенів №1, на капітальний ремонт заміну вікон та дверей на енергозберігаючі в Старозбур’ївську ЗОШ I-III стенів.

 Депутатом Бондарем П.П.  (ВО "Батьківщина") запропоновано відкласти розгляд питання щодо виділення коштів районній державній адміністрації на виконання програми «Підвищення конкурентоспроможності Голопристанського району на 2017 – 2019 роки», а саме підключення до волоконно-оптичної лінії зв’язку для організації послуг швидкісного Інтернету в зв’язку з необхідністю його доопрацювання та розглянути його на черговій сесії.
На підставі листа районної державної адміністрації розгляд питання «Про надання дозволу комунальному закладу «Голопристанська районна бібліотека» Голопристанської районної ради Херсонської області на передачу в оренду відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації Херсонської області частини приміщення, розташованого за адресою: м, Гола Пристань, вул. 1 Травня, 45-А» перенесено також на  чергову сесію районної ради VII скликання.
Депутатами запропоновано ряд доповнень та уточнень до проектів рішень, які будуть відображені в сесійних рішеннях, висвітлені в протоколі та на офіційному сайті районної ради.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: