четвер, 27 квітня 2017 р.

Івановські депутати висловлюють стурбованість станом доріг


Депутати Іванівської районної ради 25 квітня на пленарному засіданні сімнадцятої сесії звернулися до Народного депутата України Хланя С.В., голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва А.А., голови Херсонської обласної ради Мангера В.М., депутата Херсонської обласної ради Гасаненко Т.В із вимогою сприяти у виділенні коштів з державного та обласного бюджетів для виконання невідкладних робіт по капітальному ремонту державної автомобільної дороги Т-22-09, Велика Лепетиха – Генічеськ. Друкуємо текст Звернення.

З В Е Р Н Е Н Н Я
Ми, депутати Іванівської районної ради, глибоко стурбовані станом автомобільних доріг в Херсонській області, зокрема, особливу занепокоєність і обурення викликає стан державної автомобільної дороги Т-22-09, Велика Лепетиха-Генічеськ, яка проходить через смт Іванівка і є єдиною дорожньою артерією, що сполучає з Генічеським госпітальним округом, до складу якого входить Іванівський район.
Основний принцип створення госпітальних округів, передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада2016 року № 932, є своєчасність прибуття до багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, що не повинно перевищувати 60 хвилин.
На даний час стан автомобільної дороги Т-22-09 на ділянці Іванівка-Генічеськ не тільки катастрофічний і надзвичайно критичний, а є найгірший і найжахливіший в Херсонській області. За останні 37 років експлуатації дороги не проводився ні капітальний, ні середній ремонти. Високий рівень ямковості та колійності, просадки, велика кількість вибоїн ставлять під загрозу життя і здоров’я учасників дорожнього руху.
Депутати постійної комісії з питань гуманітарної політики, охорони здоров’я та соціального захисту населення Іванівської районної ради промоніторили час поїздки з смт Іванівка до м. Генічеськ на легковому автомобілі, який склав дві години, тобто 120 хвилин. То про який принцип своєчасності доступу до медичної допомоги може йти мова, якщо відстань у 80 кілометрів автомобіль екстреної швидкої допомоги буде долати  за час, що в два рази перевищує норматив? Крім цього, такий стан дороги створює загрозу життю і здоров’ю мешканцям району через те, що ускладнюється доступ до шести сіл району (Нововасилівка, Воскресенка, Новосеменівка, Українське, Любимівка, Новодмитрівка Друга) автомобілям швидкої допомоги, пожежній машині. Це призводить до справедливого обурення мешканців населених пунктів, зростання соціальної напруги і невдоволення.
Звертаємося до Вас сприяти у виділенні коштів з державного та обласного бюджетів для виконання невідкладних робіт по капітальному ремонту державної автомобільної дороги Т-22-09, Велика Лепетиха – Генічеськ.


З повагою. депутати Іванівської районної ради
Херсонської області
Звернення прийнято на ХVІІ сесії районної ради VІІ скликання 25 квітня 2017 року

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: