пʼятницю, 5 травня 2017 р.

Іван Горланов обурений не підтримкою ідеї референдума щодо заборони продажу землі


Фото Івана Горланова
Депутат Херсонської міської ради від партії "Свобода" Іван Горланов розмістив у Фейсбуці пост, в якому висловив обурення тим, що частина депутатів Херсонської міської ради проігнорувала позачергову сесію по розгляду питання проведення Референдуму по забороні продажу землі в Україні.

Депутат написав на своїй сторінці у Фейсбуці: "Сьогодні відповідальна позиція наших колег з БПП та "Нашого Краю" просто зашкалює!!! Питання продажу землі сільгоспризначення їх не хвилювало ні в перший раз, коли вони нахабно витягнули картки реєстрації, ні сьогодні. Зашквар їх повний!!! Відсутність депутатів президентської фракції на доленосній сесії! Для тих, хто не в курсі, то сьогодні мусила відбутись сесія щодо звернення до ВР для призначення РЕФЕРЕНДУМУ щодо продажу УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ!!! Не знаю, чи дзвонили цього разу з ОДА, з Банкової, а може й з Білого Дому!!!???"
Присутні на пленарному засіданні позачергової сесії 4 травня


Нагадаємо, що на позачергову сесії Херсонської міської ради було винесено одне питання: «Про необхідність проведення Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні».
Це питання вже розглядалося вже на сесії 28 квітня, але не набрало необхідних голосів.

19 квітня у Києві відбулися збори ініціативної групи щодо організації Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу землі сільськогосподарського призначення.
Учасники заходу проголосували за те, щоб на Всеукраїнський референдум було винесене питання в такому формулюванні: «Чи підтримуєте ви продовження існуючої заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення безстроково?».
 
Міжнародний валютний фонд очікує затвердження Верховною Радою законопроекту щодо запуску ринку землі, а також скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Затвердження Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення очікується до кінця травня 2017 року, що дозволить діючому мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення втратити силу з кінця 2017 року", - йдеться в тексті меморандуму між Україною і МВФ, оприлюдненим на сайті мінфіну.
У той же час Гройсман заявив, що законопроект про ринок землі буде дозволяти її купівлю-продаж тільки фізичним особам з українським громадянством.
"Мова йде про те, що ми можемо створити модель ринку землі, яка буде дозволяти тільки фізичним особам-українцям між собою продавати землю, яка їм належить", - сказав прем'єр в ефірі телеканалу "112 Україна".
Гройсман зазначив, що не підтримає ідею земельної реформи, яка буде проводитися в інтересах агрохолдингів або іноземних громадян.
"Необхідно абсолютно повністю захистити українську землю від можливості її купівлі іноземними громадянами", - підкреслив прем'єр.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів спочатку очікував ухвалення законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення до кінця грудня 2016 року. Замість цього Верховна Рада в кінці жовтня продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року. (за матеріалами "Економічної правди" )

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: