пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

І знову демократичний десант у Долматівській ОТГ. Шлях до стратегічного бачення розвитку громади

28 листопада експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень вчергове зустрілися з мешканцями Долматівської ОТГ в межах програми “Побудова діалогу в об’єднаних громадах Херсонської області шлях до розв’язання конфліктів”. Цього разу експерти поспілкувалися з мешканцми Долматовки та села Зеленотропинське.
З червня цього року експерти допомагають Долматівці розробити стратегічне бачення розвитку громади, адже саме його відсутність на сьогоднішній день у новоствореній громаді вважають основною проблемою.Разом з експертами ПЦПСД мешканці населених пунктів вчилися шукати не тільки проблеми, а й шляхи їх вирішення, бачити не тільки  негатив, а й ресурси, які має громада.

Так, в Зеленотропінську мешканці занепокоєні станом сільського клубу, в якому відсутній ремонт та опалення, взимку дуже холодно, тому клуб не виконує своєї функції. Також селяни хочуть мтаи зупинку та церкву, медпункт, пошту. Всього цього на сьогоднішній день в Зеленотропінську немає, зате є інші плюси - гарна народжуваність, земельний ресурс та стадіон.

У Долматівці однією з головних проблем назвали руйнування доріг і будинків перевантаженими фурами. Крім того, в селі зараз немає будинку культури, бо він згорів, треба будувати новий. Мешканці подылилися своїми бажаннями: побудувати поле для міні-футболу, спортивнну залу для молодих жінок, швейний цех, мати власну швидку допомогу, кооператив та холодильники.

За отриманими даними експерти проведуть аналіз, створять і презентують стратегічне бачення розвитку громади.

Фоторепортаж:









Як зустріч відбувалася в селах Світанок, Добропілля, Київка, ви можете побачити на відео.

Проект “Побудова діалогу в об’єднаних громадах Херсонської області шлях до розв’язання конфліктів” здійснює Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: