четвер, 27 липня 2023 р.

"Платформу громадської участі у відновленні Бериславської громади" — створено!

 

 

Під час проведення установчої зустрічі громадської ініціативи з відновлення та відбудови країни, громада Берислава запустила "Платформу громадської участі у відновленні територіальної громади". На меті платформи — залучити громаду до успішного відновлення міста. Експерти з Причорноморського центру досліджень розповіли про важливість партисипації та започаткували дискурс з планування раннього відновлення. Представники громади з цікавістю доєднались до обговорень.

 

Залучення громади є ключовим фактором успішного відновлення, що стимулює активну участь місцевих жителів у процесі прийняття рішень та реалізації проектів. Особистий внесок місцевої громадськості дозволяє розширити перспективи та ідеї для розробки ефективних програм відновлення. За ініціативи "Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян" в Бериславській громаді була створена "Платформа громадської участі у відновленні територіальної громади". 

Платформа має на меті стати простором для громадськості, де б вони мали можливість впливати на прийняття рішень та співпрацювати з органами місцевого самоврядування. Такий підхід зміцнює відповідальність та впевненість у прийнятих рішеннях, сприяючи збудові спільного майбутнього для всіх жителів громади.

На першій зустрічі обговорювалась ситуація з водозабезпеченням Бериславської громади та екологічний стан територій після знищення Каховського водосховища. Учасники заходу обговорили негативні наслідки, включаючи створення міні-пустель в колишньому руслі водосховища та проблеми з водопостачанням.

Особливо актуальною стала необхідність прискореного розмінування сільськогосподарських та інших земель Бериславської громади. Учасники дійшли висновку, що потрібно залучати фахівців з усього світу та створити міжнародну коаліцію з розмінування. Це стане ключовим кроком для подолання проблеми та забезпечення безпечного розвитку громади.

Контакти ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень»:  

Херсон, Придніпровський узвіз, 1 оф. 8, тел. +38 0552 34442, факс +38 0552 34442 

За постійними оновленнями роботи організації можна слідкувати за посиланням:

На веб-платформі www.pcpsd.org.ua

В соціальній мережі www.facebook.com/pcpsd.org.ua

Захід організується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадськими;організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень». 

 

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: