вівторок, 22 березня 2011 р.

Юрій Одарченко: проблеми із бюджетом, непрофінансовано ЖКГ

Юрий Одарченко

21 березня, народний депутат України від «БЮТ-Батьківщина», голова Херсонської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Юрій Одарченко провів прес-конференцію в Херсоні. Друкуємо головні тези, що були висловлені народним депутатом.
Підсумок діяльності регіоналів - падіння й ще раз падіння
На її початку Юрій Віталійович торкнувся сесії Херсонської обласної ради, що призначена на 22 березня. На ній буде затверджуватися звіт по виконанню обласного бюджету 2010 року. Обсяг виробництва продукції в області в 2010 році згідно зі звітом такий самий, як і в 2009 році. При цьому рівень інфляції по офіційним даним дорівнює 9%, а розрахований експертами і ніким не заперечений дорівнює 42%. Тобто саме на цей відсоток реально зменшився обсяг виробництва в області. Показові приклади, що по рівню рентабельності виробництва область на чолі з представниками Партії Регіонів опустилась з 15 на 19 місце, по обсягу товарообороту з 21 на 25, по індексу споживчих цін з 23 на 26. По індексу промислового виробництва та заробітній платі Херсонщина займає 24 місце, по обсягу інвестицій на одну особу, та темпу зменшення кількості збиткових підприємств займаємо передостаннє 26 місце, а по збитковості прибуткових підприємств останнє 27 місце!
Ось такий результат річної роботи обласної державної адміністрації.
"Батьківщина" у Верховній Раді буде вимагати індексації для громадян
Торкнувся Юрій Віталійович і проблем державного рівня. На минулому тижні керівником опозиційного Уряду Сергієм Соболєвим внесено на розгляд Верховної Ради законопроект про індексацію рівня заробітних плат, стипендій та пенсій на рівень реальної інфляції (42%). Держава, за словами Одарченка, залізла в кишені людям рівно на різницю між 42 і 9 відсотків. «Батьківщина» вимагатиме справедливої індексації доходів громадян.
Реформа в ЖКГ не профінансована взагалі
Дивують народного депутата слова Херсонського міського голови Володимира Сальдо щодо серйозних зрушень в сфері житлово-комунального господарства на державному рівні. За його словами, міністерство ЖКГ минулого року недоотримало 260 мільйонів гривень, а програма реформування ЖКГ не була профінансована взагалі. В цьому році по цій програмі замість 6 мільярдів гривень, як це було передбачено, виділено 7 мільйонів з загального фонду бюджету і 100 з спеціального (тобто з того, якого може і не бути).
Навіщо підвищувати тарифи на електроенергію, якщо маємо стільки електростанцій?
Дивує нардепа і заплановане підвищення тарифів на електроенергію. У нас вона найдешевша, бо виробляється на гідроелектростанціях і атомних електростанціях. Одарченко вважає неправильним вирівнювання ціни на електроенергію для українських та європейських споживачів.
Регіонали свідомо знищують сільські поселення, бо попереду - продаж земель сільськогосподарського призначення
Важкими для населення за наслідками буде і зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського значення.  Якщо під час ваучерної приватизації просто обікрали людей, то тепер, на думку народного депутата, нас чекають міграційні зсуви великої кількості людей та їх переміщення з сіл до міст і передмість. Влада робить все для зменшення сільської поселенської мережі, закриваючи дільничні лікарні та школи в сільській місцевості.  В той же час, на переконання Одарченка, основу капіталу, за який буде викуплено українську землю становить спекулятивний капітал. Мета людей, які їм володіють, не виробництво сільськогосподарської продукції, а здавання цієї землі в оренду, що автоматично підвищить вартість продуктів.
Сальдо не прислуховується до важливих пропозицій
Обурює Одарченка і те, що міський голова Херсону Володимир Сальдо не включає проекти питань, підготовлених опозицією, до порядку денного сесій міської ради. Серед них такі важливі питання, як порядок про виділення землі херсонцям, дооцінка основних фондів комунальних підприємств міськводоканалу і «Теплокомуненерго». Чому міська влада не хочу дооцінювати? На думку Одарченка, після прийняття цих рішень вартість цих об’єктів буде збільшена в десять разів, що не дозволить міській владі продати їх за безцінь. 
Підготував Станіслав Трошин

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: