понеділок, 20 червня 2011 р.

Юрій Одарченко: регіонали воюють з дітьми своїх опонентів

20 червня народний депутат України Юрій Одарченко розповів про останні політичні та громадські події на Херсонщині. В центрі уваги була боротьба батьків учнів шахово-шашкового центру за майбутнє шахів у Херсоні.

Юрій Віталійович розпочав свій виступ із заклику проявити солідарність та підтримати у цю п’ятницю Юлію Володимирівну Тимошенко, справа якої буде розглядатись Печерським судом. Народний депутат наголосив, що якщо Тимошенко буде усунена від політичного життя – буде знищена вся опозиція. А що з цього може бути вже продемонстрували останні херсонські події.
До всім відомих сумнозвісних подій навколо «Будмеханізації» додалися нові: регіональна депутатська більшість Високопільської районної ради звільнили головного лікаря районної лікарні, депутата від «Батьківщини» Миколу Жука із займаної посади. Позбавили лікаря посади після того, як в районі відбулися збори ініціативної групи по проведенню всеукраїнського референдуму з питання продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Але, звісно, підставою для звільнення стало не підготовка до референдуму, а закриття в районній лікарні пологового відділення. Й тут проявилася вся суперечливість консолідованої влади Партії регіонів. Справа у тім, що за ініціативи Миколи Костяка, який, як відомо, пароплав та людина, тобто губернатор та партійний лідер,  колегія облдержадміністрації прийняло рішення ініціювати ліквідацію пологового відділення в Високопільській районній лікарні. Не зважаючи на категоричну незгоду головного лікаря та колективу лікарні  відділення було закрито. Тепер, Високопільська районна рада, де більшість належить Партії Регіонів,  звільнила головного лікаря саме за закриття пологового відділення, тобто за виконання рішення колегії обласної адміністрації. Суперечливо? Оттака вона Партія Регіонів – монолітна, сувора та суперечлива. Або можна це рішення розцінити по-іншому: високопільські регіонали помстилися головному лікарю за дії головного регіонала області. То це часом не бунт на кораблі?
Наступний приклад ще більш вражає своїм цинізмом й може ілюструвати тезу, як місцева влада може тиснути на батьків через їхніх дітей.
Як звісно, виборці 36-го мажоритарного округу провели зібрання по відклику депутата від Партії Регіонів Галини Гривняк за невиконання власної передвиборчої програми. Поки тервиборчком «морозиться» та не проводить свого засідання, на якому повинен розглянути ініціативу виборців, історія мала несподіване продовження.
Юрій Одарченко розповів. Далі пряма мова: «Сину голови ініціативної групи Ігоря Безердяна запропонували продовжити навчання в 10 класі в іншій школі через те, що в школі, де він навчався до того, веде прийом вищеназваний депутат від Партії Регіонів. І це незважаючи на те, що учень мав третій рейтинг успішності по школі. Така собі помста сину за батька є черговим прикладом розуміння безкарності нині діючою владою. Змушення учня змінити загальноосвітню школу через позицію батьків є цинічним і нахабним. Такі політичні репресії на сьогодні стають правилом на Херсонщині».
Тривожні методи використовують регіонали при владі проти своїх опонентів.
Але громадськість не здається на догоду корупціонерам від міської влади. Юрій Одарченко нагадав про рішення суду, який визнав звільнення директора Шахово-Шашкового центру пані Крижановської незаконним, і наказав повернути їй зарплатню у розмірі 7 200грн.  «Це, - відзначив Юрій Одарченко,  - «кричущий факт» – суд признав незаконним дії мера, а той і  не думає щось з цим робити».
«Голова міста – не монарх», - заявив пан народний депутат. Тому Юрій Віталійович повідомив, що подав до прокуратури Херсонської області у зв’язку з незаконними діями Володимира Сальдо заяву.
Народний депутат анонсував наступний крок для захисту Шахово-Шашкового центру  – збір підписів городян проти знищення ШШК.
До речі, сьогодні, одночасно із прес-конференцією пана Одарченко, батьки дітей, що ще навчаються у Шахово-шашковому центрі пікетували Український будинок у Києві, де саме зараз проходить Чемпіонат України із шахів. Відтепер, не тільки херсонці, але й кияни, а також шахисти із усієї України знають про те, що Херсонський міський голова Володимир Сальдо - це позор для Партії регіонів, що шахисти Херсона шукають захисту у Януковича та Табачника від міської влади Херсону. Саме такі заклики виставили батьки, які взяли участь у пікету.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: