середа, 5 березня 2014 р.

Депутати обласної ради засудили зазіхання на територіальну цілісність країни - Звернення


Друкуємо текст Звернення, яке прийняли сьогодні депутати у зв'язку із російською агресією у Криму.

Звернення Херсонської  обласної ради
Вікова історія боротьби українського народу за незалежність  назавжди  вкарбувала в історичній пам’яті українців  повагу до звитяжної визвольної  боротьби нашого народу і бажання усіма силами зберігати мир та спокій рідної землі.
Від моменту виникнення України як  суверенної держави, саме це стало причиною проголошення без’ядерного та позаблокового статусу  держави.
 Гарантами  недоторканості  українських кордонів  виступили ядерні країни, у тому числі і Росія, як нехтує своїм  високим міжнародним статусом. 
Громадськість Херсонщини, депутатський корпус Херсонської обласної ради  засуджує нагнітання ескалації насильства, спроби посягання на територіальну цілісність та суверенітет України.
Ми проти роздмухування ворожнечі та конфліктів. Кажемо своє рішуче «ні»  будь-яким проявам сепаратизму.
Заявляємо про підтримку збереження унітарного устрою нашої держави, бачимо Херсонщину невід’ємною частиною адміністративно-територіального устрою України  тепер і назавжди.
Наша область була. є і буде  територією спокою, толерантності та розвитку, де представники усіх національностей і віросповідань знаходять порозуміння.
 На даний час ситуація в області повністю контрольована місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Військові сили та органи внутрішніх справ готові до виконання поставлених перед ними завдань по захисту територіальної цілісності України. Добровільні громадські формування працюють у повній злагоді з правоохоронними органами та забезпечують мир та спокій в Херсоні та області.
Депутатський корпус обласної ради категорично засуджує будь-які спроби розколу країни. Україна є єдиною та неділимою державою.
Віримо, що міжнародна спільнота підтримує Україну в її бажанні захистити свою територіальну цілісність та суверенітет.
Переконані у перемозі здорового глузду та національної єдності.
Громадськість області солідарна з Громадами Кримської автономії, військовими частинами,  розташованими на території Кримського півострова.
 Вимагаємо відповідальності  та усвідомлення від кожного громадянина 
Нагадуємо усім і кожному про відповідальність перед майбутніми поколіннями , про те, що Херсонська громадськість докладе усіх зусиль для захисту рідної держави.




Еще статьи по теме:

Немає коментарів: