пʼятницю, 7 березня 2014 р.

Миколаєнко: «Пріоритетні проблеми міста повинна вирішувати громада»

Виконуючий обов’язки міського голови Володимир Миколаєнко вважає, що першочергові проблеми міста повинен визначати не він, а громада. 

Про це він заявив 5 березня на зустрічі з блогерами. 

 - Мене, наприклад, дуже турбує питання непрацюючих ліфтів. Мені повідомили, що до кінця тижня планується відключення порядку 50 ліфтів В цивілізованому обласному центрі не може бути, щоб ліфти не працювали, - зазначив Миколаєнко.

- Що стосується системи ЖКХ, у нас ситуація взагалі жахлива. Треба проводити в цьому напрямку кардинальні зміни. Але скудність нашого бюджету не дозволяє нам вирішити одразу всі проблеми, - прокоментував Володимир Васильович.

В.о. мера зазначив, що буде неправильно, якщо він сам визначатиме ключові проблеми міста. У його планах проведення громадських слухань, щоб херсонці самі визначити пріоритети, куди повинно рухатися місто. 

- До цього навіть депутати не впливали на визначення цих пріоритетів. Їх визначав Сальдо чи бережна разом з керівником фінансового управління. Треба переглянути бюджет, титули Управління капітального будівництва, - наголосив Миколаєнко. 

Незважаючи на повагу до людей, які живуть на проспекті Ушакова та площі Свободи, Володимир Васильович переконаний, що робити фасади цих будинків за бюджетні кошти – неправильно. 

 - Буде рада громадськості, яка контролюватиме дії чиновників. Ідеї, які пропонує громадськість, іноді більш потужні, інноваційні, фахові, ніж проекти рішень, які вносять наші чиновники. Треба влаштувати таке змагання, щоб підштовхнути чиновників до активної роботи, - підкреслив в.о. міського голови.  

Нагадаємо, що Миколаєнко був обраний секретарем Херсонської міської ради на засіданні сесії 28 лютого. Його підтримали 56 депутатів із 71 присутніх.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: