середу, 26 листопада 2014 р.

Як звітував депутат ХМР Юрій Ніконов

«Ми раді бачити вчителів та гостей школи на черговому засіданні при директорі. Також, у нас буде можливість вислухати та задати питання Ніконову Ю. М. Вчителів ми знаємо, а гості будь-ласка назвіть себе». Саме так сьогодні почалась звітна зустріч депутата міської ради Ніконова Юрія Миколайовича. До представлення гостей так і не дійшло, звісно як і до «засідання при директорі». Юрій Миколайович виступив з плановим звітом перед виборцями, розповів про виконану роботу та поділився планами на майбутнє. Також усім бажаючим була дана можливість задати депутату питання.

Більшістю в аудиторії, виступали вчителі ЗОШ №14. І не дивно, зі слів головуючої (яка не представилась публіці) планова зустріч депутата з виборцями подавалася як нарада при директорі. Можливо тому, весь акцент доповіді Юрія Миколайовича був прикладений до проблем освіти округу і не тільки. По-перше, депутат звернув увагу на вчительські надбавки, та пообіцяв їх не знімати, і що розмови про це йдуть на високому рівні. Наболіла тема була плавно переведена в не менш болюче русло – житлове забезпечення педагогів. Зі слів Юрія Миколайовича п’ятнадцять працівників освіти отримали жилплощу у гуртожитках. Із мінусів, гуртожитки старі, майже 7 років в них ніхто не жив. Однак те, що площа на сім’ю еквівалентна квартирній та що ця площа можете бути приватизованою, за думкою Ніконова, є переважаючими та позитивними фактами. Власне, «свої квадрати, своя оселя». Не зрозуміло лише є той факт, що з цих 15-ти працівників освіти – вчителів школи чи то два, чи зовсім один.
Також Юрій Миколайович зауважив, що вчителів ударників чекатиме заслужена матеріальна нагорода. У співпраці з Співаковським Олександром було виділено (?) 10 стипендій вчителям переможців Всеукраїнських олімпіад. Однак, переможців якого етапу, та за яким принципом будуть розподілятись стипендіальні кошти – невідомо. Зазначена сума однієї стипендії вражає, це 10 тис. гривень. Та чи не стане це новим полем корупційних бійок? Ми ж будемо сподіватись, що це буде реально мотивуючою силою в сучасній освіті.
Після такої широкої преамбули Юрій Миколайович перейшов власне до звіту, подаючи сухі та конкретні факти за власним округом. Було зазначено, що на окрузі є дві школи та три дитячі садки. Депутат звітував, про проведення ремонту у дит.садку №64, та відкриття нової групи. Також було зауважено, що у зв’язку з появленням нових багатоповерхівок у окрузі, необхідне розширення дит.садку №23; а це додаткові косметичні ремонти тощо. Щодо шкіл, завдяки ремонту ЗОШ №5 може розширитися та задовільнити потреби округу у молодших класах. У ЗОШ № 14 планується реконструкція освітлення у спортзалі та встановлення нових вікон. Юрій Миколайович зауважив, що це потрібно, бо у спортзалі школи займаються не тільки учні школи.
Окремим питанням Ніконов виніс проблеми доріг округу. За його словами це не лише «ямковий ремонт», а і встановлення світлофорів тощо. За словами депутата, шкільний батьківський колектив висунув пропозицію про встановленню світлофору на проблемній ділянці вул. Робочій; Юрій Миколайович прийняв пропозицію колективу. Однак у його планах встановлення окрім світлофора є звукове інформування, бо рядом знаходиться спілка сліпих, котрим він, також, допомагає реалізовувати продукцію. До слова, Ніконов додав, що всі нужденні можуть звернутися до його по допомогу. У приклад, депутат ставив сім’ю аварійного дома, яким він допомагає у юридичних консультаціях.
Присутні на звіті, мали змогу задати депутату запитання. Традиційно, представник від «шкільного колективу і громади округу» виразив подяку за сумлінну працю і побажав успіхів у майбутніх справах. Представники ж міської громадськості задали більш глобальні питання. Ніконов виділив декілька питань і дав на них більш розгорнуті відповіді. Актуальними, на думку депутата виявились питання кошторису міських етапів Всеукраїнських олімпіад, єдиної тендерної комісії та подорожчання проїзду у міському транспорті.
Вноси за участь у олімпіаді, Юрій Миколайович назвав чутками та що можливо громадськість переплутала міжнародні конкурси, що є платними, з Всеукраїнськими олімпіадами. Депутат запевнив, що олімпіади є безкоштовними, однак про можливі перевірки чуток мови не йшло.
Більш гостро Юрій Миколайович зреагував на питання про єдиний тендерний комітет та його аналоги. За його думкою, гіпотетичною проблемою такого комітету є не можливі корупційні махінації, а саме можлива некомпетентність такого органу у спеціалізованих питаннях, наприклад, медицини або освіти. Також, його насторожує можлива непрозорість такого органу з точки зору відповідальності. Як він заявив, що не бажав би нести відповідальність за чужу працю. Вирішенням цих недоліків, на думку Юрія Миколайовича, є децентралізація – «хай кожен займається ділом у межах своєї компетенції». Однак, як ця модель буде виглядати у житті, депутат не пояснив.
На замусолене питання з проїздами та моніторинговими кампаніями, Ніконов відповів просто: «Я голосував за три гривні. Ви подивіться на ціні на паливо і мене зрозумієте. Інша справа, якщо перевізники не будуть виконувати умови місвиконкому і Миколаєнко поставить на голосування за повернення 2 гривень … то я проголосую за». При чому депутат зауважив, що діти його округу не потрібно користуватися транспортом, щоб дістатися школи.
Автор: волонтер ХОО КВУ Артем Чайковський

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: