вівторок, 25 листопада 2014 р.

Що зробила херсонська «Батьківщина» за рік. Звіт фракції

Публікуємо звіт фракції «ВО «Батьківщина» в Херсонській міській раді за 2014 рік.

Протягом 2014 року депутатами від «ВО «Батьківщина» в Херсонській міській раді продовжувалася кропітка багаторічна робота по допомозі мешканцям гуртожитків міста у реалізації їх права на приватизацію власного житла. Загалом на сьогодні підтримано проекти рішення фракції «Батьківщина» щодо надання згоди на прийняття до комунальної власності міста сорока чотирьох гуртожитків. З них у 2012-2013 роках прийнято тридцять три, а у 2014 році дано згоду ще по одинадцяти. На грудневу сесію Херсонської міської ради фракція запланувала винести проект рішення щодо надання згоди на прийняття до комунальної власності гуртожитку «Укрпошти».
При найативнійшій допомозі депутатів фракції та юристів «ВО «Батьківщина» закінчено процедуру по прийняттю до комунальної власності тридцять чотирьох гуртожитків, в.ч. цього року – гуртожиток за адресою вул. Петренка, буд. 11. На грудневу або січневу сесії міської ради (по готовності) фракцією «Батьківщина» та профільним управлінням Виконкому міської ради готуються проекти рішень щодо прийняття до комунальної власності міста ще одинадцяти гуртожитків, що дозволить їх мешканцям нарешті розпочати процедуру приватизації власних кімнат.
Спільно з профільним управлінням Виконкому міської ради підготовлено проект рішення щодо прийняття до комунальної власності міста будинку для військових по вул. Кримській, буд. 30 зі всіма комунікаціями, що дозволило значно зменшити витрати сімей військових на комунальні послуги.
По результатам звернень депутатів і фракції і завдяки відчайдушно відданій роботі працівників МКП «Херсонелектротранс» протягом 2014 року забезпечено збільшення щоденного випуску тролейбусів на лінії з 26-31 до 40-42. Депутати фракції є активним учасником перемовин по проведенню процедури придбання-передачі 2-х тролейбусів з м. Києва.
Завядки спільному зверненню депутатів фракції запущено шкільний автобус для перевезення школярів до школи №38 (смт. Зеленівка). Пільги школярам на благодійній основі надає приватний перевізник – «Союз-авто». Зараз заплановано запуск шкільного автобусу для перевезення школярів с-ща Склотари до шкіл Дніпровського району (№48,36,32,50,52). За зверненнями депутатів фракції перевізниками збільшено кількість рухомого складу на автобусних маршрутах №1, 3, забезпечено мешканців вул. Чайковського рухом автобусів з інтервалом 5-7 хв (маршрут №7). На сьогодні фракція звернулася до профільного управління Виконкому міської ради та перевізників з метою забезпечити мешканців смт. Зеленівка можливістю безпересадкового проїзду до центру міста.
Спільно з депутатами інших фракцій ініційовано капітальний ремонт дорожнього покриття вул. 23-я східна з метою відновлення транспортного обслуговування мешканців Верхньої Кіндійки. За для цього зараз, після успішного закінчення ремонтних робіт, заплановано змінити схему одного з міських автобусних маршрутів. Також ініційовано проведення капітального ремонту дорожнього покриття пров. Дори Любарської для потреб Херсонського прикордонного загону.
За спільної ініціативи міського голови Володимира Миколаєнко та фракції «ВО «Батьківщина» в Херсонській міській раді навігацію теплоходів, що перевозять херсонських «дачників»- пільговиків цього року продовжено до початку листопада.
На сьогодні після числених депутатських звернень роботу «нічних» маршруток на маршрутах №5,8,14,17,35 зведено до чіткого графіку. В цьому питанні ще дуже багато роботи для депутатів міської ради - відновити роботу чергових «нічних» рейсів на маршрутах №16 та 20, перевести на чіткий графік «нічні» маршрутки на маршрутах 29,48,49 та інших, розмістити на зупинках розклад руху «нічних» маршруток.
За спільної ініціативи міського голови Володимира Миколаєнко та фракції «ВО «Батьківщина» в Херсонській міській раді відновлено трансляції пленарних засідань сесій міської ради на сайті ради. Після ініційованої фракціями демократичного спрямування зміни головного редактора «Херсонського вісника» він перестав бути рупором провладних політичних сил. Повільно, але впевнено реалізується спільна ініціатива заступника міського голови Віктора Іванушкіна та депутатів фракції «ВО «Батьківщина» з впровадження електронного документообігу, який крім іншого дозволить слідкувати в режимі он-лайн за проходженням кожного документу, що потрапляє до міської ради.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: