вівторок, 7 квітня 2015 р.

«Освітні» Гроші Херсона розподіляються «в ручному режимі»

Під час моніторингу експерти проекту «Громадські ініціативи для зменшення корупції в сфері освіти міста Херсон» зіткнулися з проблемою – на сайті держзакупівель нема інформації про тендери Херсонського управління освіти по капітальним видаткам – це капремонт і придбання обладнання.

Виявляється, що ці кошти (а це чимало мільйонів гривень) розподіляються «в ручному режимі». Серед закупівель – лише комуналка й харчування дітей.
Як використовуються кошти на дитяче харчування, перевірити практично неможливо – Управління освіти не веде звітність в розрізі по кожній школі, а має лише загальний звіт.
Громадська організація «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» разом з партнерами здійснює проект «Громадські ініціативи для зменшення корупції у сфері освіти міста Херсон», який сприяє подоланню проявів корупції в дошкільній і шкільній освіті міста Херсона, поліпшенню стану освіти міста шляхом проведення комплексного моніторингу використання бюджетних ресурсів, які виділяються на освіту. Проект реалізовується за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: