середу, 16 грудня 2015 р.

У Херсоні розкажуть, як журналісти "пережили" міські вибори

18 грудня 2015 року (п'ятниця), з 12.00 до 14.00, в Прес-клубі «Новий день» за адресою: вул. Декабристів, 26, відбудеться регіональний круглий стіл з теми «Виклики для журналістів та ЗМІ в контексті проведення місцевих виборів 2015 року та інформаційної війни».


Круглий стіл проводиться спільно Херсонською та Одеською обласними організаціями Комітету виборців України з метою презентації та обговорення основних порушень прав журналістів під час місцевих виборів 2015 року в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також впливу інформаційної війни на діяльність регіональних мас-медіа. Важливим завданнями заходу також є обговорення нових викликів, які постали перед журналістами в останній час та вироблення ефективних механізмів протидії інформаційним провокаціям та порушенням прав журналістів як в ході наступних виборчих кампаній, так і в міжвиборчий період.  

Програма круглого столу:

1. Презентація результатів громадського моніторингу дотримання прав журналістів в ході місцевих виборів 2015 року в південних регіонах України (Одеська, Миколаївська та Херсонська область).

2. Обговорення основних порушень прав журналістів в ході місцевих виборів 2015 року та впливу інформаційної війни на діяльність регіональних ЗМІ та журналістів. 

3. Обговорення шляхів підвищення медіа-грамотності журналістів та їх спроможності протидіяти інформаційній війні, а також більш ефективно захищати свої права як в ході виборчого процесу, так і під час висвітлення діяльності владних органів у міжвиборчий період.

Участь в роботі «круглого столу» прийме більше 30 учасників - запрошені редактори та журналісти провідних ЗМІ Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, експерти в медійній та виборчої сфері, юристи, громадські діячі, активісти.

Запрошуються всі зацікавлені ЗМІ.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: