середу, 30 грудня 2015 р.

Нова Каховка. Мандатна комісія попередила мера та двох депутатів

Депутат Новокаховської міської ради Людмила Васильєва. Партія "Наш край"

Депутат Новокаховської міської ради від партії "Наш Край" Людмила Васильєва оголосила 28 грудня на сесії міської ради висновки мандатної комісії. Друкуємо її виступ:


Нарешті, сьогодні на 5 сесії міської ради, я оголосила висновки мандатної комісії:))

На минулій 4 сесії міський голова Коваленко В.І. порушивши регламент та ЗУ«Про місцеве самоврядування» не надав слово голові «Постійної мандатної комісії з питань депутатської діяльності, етики, законності та правопорядку» депутату Кафідову А.О. (Опозиційний блок), який був записаний на виступ та оголошення. Висновки, які були підготовлені, мали бути оголошені на минулій сесії міської ради. Таким чином, міський голова перешкоджає роботі постійної комісії та депутатами.
Комісія, розглянувши скарги, від депутів Ісакова І.Л.("Совість України") та Рашевського А.А. (УКРОП) зробила наступні висновки. На черговій сесії попередити депутатів Гуртового А.П. та Курдова О.М. (обоє від Партії місцевого самоврядування) про те, що:

- депутат повинен дотримуватись правил депутатської етики;
-не допускати образливих висловлювань щодо депутатів;
-виступи депутата з місця без надання слова головуючим є неприпустимими;
-також застерігти депутатів від такої поведінки в майбутньому, зважаючі на відповідальність передбачену ст.36 закону України “Про статус депутатів місцевих рад”.


Також комісія розглянула звернення депутата Джуманіязової П.В. ("Совість України"), за яким зробила висновок:

1) Міський голова Коваленко В.І. порушив ст.42, 49, 50 ЗУ “Про місцеве самоврядування”, ст.89 ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад” та Конституцію України, коли підписав та вручив посвідчення депутата Лукьяненку О.В (Партія місцевого самоврядування) та висунув його кандидатуру на посаду секретаря.

2) Попередити міського голову та всіх депутатів про незаконність дій Коваленко В.І. в цьому питанні, а також запропонувати не враховувати голос Лукьяненко О.В. при голосуванні, тому що всі рішення будуть оскаржені в суді.
Джерело

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: