середу, 2 грудня 2015 р.

Каховська міська рада. Передвиборчі програми та обіцянки почали виконуватися з запізненням.

Передвиборчі програми та обіцянки почали виконуватися з запізненням.
Так, частково, в межах повноважень лише міського голови, здійснено обіцяну БПП «деолігархізацію» (в каховському розумінні терміну). З початку  липня почалося бурхливе виконання незалежно одне від одного обіцяної БПП і «Опозиційним блоком» повної «ОСББізації» (створено 26 нових ОСББ), при тому, хоча рада одноголосно ухвалює рішення про передачу майна, одночасно продовжується і гальмує процес передачі зовні абсурдна суперечка про балансоутримувача будівель з числа двох комунальних підприємств. Решта вимірюваної частини обіцянок чисельно провідних фракцій ради залишається забутою («дитячий майданчик в кожен двір», «ліквідація поборів у сфері освіти», «нові автобусні маршрути» – усе від БПП, «залучення інвестицій через стимулюючу систему місцевих податків», «роздільне збирання і переробка сміття», «пошук інвесторів для відродження парку, кінотеатру», «виключні земельні аукціони» – «Опозиційний блок»). Також зафіксоване голосування «Опозиційного блоку» всупереч власним обіцянкам знайти інвесторів для відновлення парків і кінотеатру (за зміни умов інвестиційного договору з відновлення міського ПКіВ, незважаючи на тричі прострочене невиконання поточним «інвестором» ТОВ «Перспектива» умов попередньої редакції).
«Самопоміч», попри усі можливості (депутати вже тричі змінювали структуру міської ради та її виконавчих органів) не ступила «перших кроків» із своїх обіцянок – не створила інвестиційно-проектний відділ, не впровадила «відкритого бюджету» (щоправда, певну активність в цьому напрямку продемонстрував фінансовий відділ виконкому, очолюваний О.Гончаровим, який створив на сайті опції і частково – заголовки під майбутній відкритий бюджет, тобто виконав чужу обіцянку на 1-2%). Не розроблено обіцяну програму «громадський благоустрій».
За «Батьківшину» її обіцянки частково виконує міський голова, впровадивши електронну приймальню та ініціювавши wi-fi у громадському транспорті. Решта обіцянок не виконана – «роздільне збирання сміття», «зниження тарифів на воду», «переведення зовнішнього освітлення на світлодіодні ліхтарі»,  «повна реконструкція зупинок».
Решта партій не помічена в наданні передвиборчих обіцянок, і, за цікавим збігом, не надто проявляє активність в житті міста та зокрема в міській раді. Позиція аутсайдерів має право на існування, хоча вона об’єктивно відштовхує виборців.
Джерело, http://khersonline.net/novosti/politika/69026-hersonskiy-kvu-konstatuye-poltichnu-krizu-v-kahovsky-mskrad.html

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: