вівторок, 9 лютого 2016 р.

Депутати-свободівці вимагають не допустити перейменовування вулиць Херсона на честь діячів Російської імперії

8 лютого 2016 року фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Херсонській міськраді звернулася до міського голови В.Миколаенка із заявою щодо недопущення перейменування у рамках декомунізації вулиць на честь діячів Російської імперії.
Переглянувши перелік запропонованих геонімів у місті, патріотична громада Херсона виявила серед них багато пов'язаних із діячами доби Російської імперії. Депутати-свободівці вимагають прибрати імперські пропозиції геонімів та створити при міському голові робочу групу з українських істориків-краєзнавців та патріотичної громади міста, яка опікуватиметься питаннями декомунізації. Також свободівці закликають урахувати їхні пропозиції щодо перейменування вулиць, розроблені спільно з вітчизняними істориками.
"Депутати від "Свободи" вимагають не допустити перейменування вулиць на честь діячів Російської імперії, тим самим унеможливити поширення на Херсонщині "русскава міра". Українська історія має чимало гідних діячів, чиї імена треба увіковічнювати в нових геонімах. Тим самим ми віддаємо данину всім тим, хто протягом багатьох років змагався за українську державу і досі відстоює її незалежність в російсько-українській війні", - наголосив керівник фракції "Свободи" у Херсонській міськраді Євген Матковський.
Прес-служба ВО "Свобода"

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: