середу, 31 серпня 2016 р.

ДЕВ’ЯТЕ ВЕРЕСНЯ У «ПОЛІТИЧНОМУ ТРЕНДІ»: ПЕРЕНЕСЕНО СЕСІЮ ОЛЕШКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ


Слідом за переносом сесії Херсонської обласної ради з 19 серпня на 9 вересня 2016 року аналогічне рішення було прийнято і у місті Олешки. Розпорядженням олешківського міського голови Дмитра Воронова за №13 від 22 вересня 2016 року заплановану на 2 вересня дванадцяту чергову сесію Оешківської міської ради VII скликання перенесено на 9 вересня з початком о 14-00. Відповідно до зазначеного розпорядження, до порядку денного внесені 15 питань. З них 11 проектів рішень, пов’язаних із вирішенням «земельних» питань.

Крім того, міським обранцям запропоновано до розгляду проекти рішення:
- Про зміни та доповнення до міської територіальної Програми соціально-економічного розвитку Цюрупинської територіальної громади на 2016р;
- Про внесення змін та уточнень до рішення 3-ої позачергової сесії міської ради VIІ скликання від 28.12.2015р. №26 «Про міський Бюджет на 2016 рік»;
- Про перейменування вулиці Олени Теліги (Островського);
- Про затвердження першого заступника міського голови Серогодської Т.І.

Однак серед проектів рішень на цю чергову сесію, розміщених на офіційному сайті Олешківської міської ради, відсутні тексти проектів рішень щодо внесення змін та доповнень до міської територіальної Програми соціально-економічного розвитку Цюрупинської територіальної громади на 2016 рік та про внесення змін до бюджету.

При цьому офіційний сайт серед проектів рішень, тексти яких розміщено як таких, що є проектами для розгляду на черговій дванадцятій сесії, розміщено три проекти, які не значяться у розпорядженнях олешківського міського голови не від 03.08.2016р за №12, не від 22.08.2016р за №13, а саме:

- Про прийом до комунальної власності Олешківської міської територіальної громади об’єктів благоустрою і робіт, виконаних за рахунок коштів міського бюджету у 20015-2016р (по обладнанню дитячих майданчиків);
- Про затвердження акту приймання-перадачі та акту списання житлового будинку №6 по вул.Центральна (вул.Пролетарська) в м.Олешки (щодо передачи будинку на баланс ОСББ);
- Про затвердження «Положення про здійснення закупівель товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами Олешківської міської ради у системі електронних державних закупівель ProZoro».

Серед внесених до порядку денного є сенс звернути увагу на внесення міським головою на затвердження депутатами кандидатури Тетяни Серогодської на посаду свого першого заступника. Страсті навколо посади першого заступника активно обговорювались у інформаційному просторі ще з моменту призначення на цю посаду Андрія Литвакова (деякі ЗМІ звинувачували у начебто наявності в нього крім паспорта громадянина України ще і паспорта громадянина РФ). Додаткові хвилі у медійному просторі пішли у травні поточного року після оприлюднення Заяви Андрія Володимировича, надісланої на ім’я олешківського міського голови із звинуваченнями. «Баталії» закінчились звільненням Андрія Литвакова з посади першого заступника мера та призначення на цю посаду з приставкою в.о. Тетяни Серогодської. Тетяна Іванівна вже має досвід роботи на керуючих посадах у виконавчій владі м.Олешки (при попередньому мері Василеві Плотнікову вона займала посаду заступника мера та відповідала за галузь ЖКГ).

У кулуарах Олешківської міської ради відсутня стовідсоткова впевненість, що проект рішення щодо її призначення буде проголосований 9 вересня, деякі з депутатів не виключають вірогідності зняття цього проекту з порядку денного Дмитром Вороновим.

Володимир Макуха

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: