вівторок, 2 травня 2017 р.

Нововоронцовка: депутати розглянули понад 20 питань та висловилися проти ринку землі


ХУІІІ    сесія Нововоронцовської районної ради сьомого скликання  відбулася 28 квітня  2017 року. Головував на  пленарному засіданні  М. Бідний – голова районної ради (обраний за списками ВО "Батьківщина"). Подаємо огляд сесії.
У роботі  сесії  взяли участь 18 депутатів районної ради із 26. Були запрошені селищний,  сільські голови, керівники управлінь та відділів районної державної адміністрації, служб району, керівники комунальних закладів, установ.

Порядок денний сесії об’єднав понад 20 питань, серед яких:
– Про районну комплексну програму щодо захисту прав дітей та запобіганню бездоглядності серед них на період до 2021 року;
– Про     комплексну районну програму оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року;
– Про     внесення       змін      та  доповнень до    районної   програми поліпшення життєзабезпечення та соціального захисту окремих категорій громадян Нововоронцовського району на 2015-2018 роки;
– Про внесення змін  до районної комплексної  програми цивільного захисту, техногенної     та пожежної безпеки Нововоронцовського району на 2015 – 2018 роки.
Депутати затвердили ці програми та внесли доповнення до раніше прийнятих.
Крім того обговорений та затверджений звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік.
Депутати одноголосно прийняли рішення про виділення коштів з районного бюджету:
– в сумі 487   тис. грн.. на заробітну плату працівників комунальних закладів, зокрема: для районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного центру дитячої творчості, районного методичного кабінету, централізованої бухгалтерії по обслуговуванню   закладів    освіти, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центральної районної бібліотеки, районного краєзнавчого музею,  районного будинку  культури,  районної дитячої музичної школи;

– в сумі 22 тисячі гривень – на оплату роботи пересувного флюорографа, який розпочне свою роботу 3 травня поточного року;

– в сумі 154918 грн. на   заробітну плату обслуговуючому персоналу загальноосвітніх закладів району;

– в сумі 119700 грн. по районному центру медико-санітарної допомоги для відшкодування витрат за спожиті енергоносії центральній районній лікарні;

–  в сумі 238700 грн. – на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань по районному центру медико-санітарної допомоги.

Також направлено освітню субвенцію в сумі 357,703 грн. на придбання предметів та матеріалів – 19019 грн., оплату послуг (крім комунальних) – 7650 грн., оплату інших енергоносіїв 331034 грн.
Прийнято відповідне рішення про спрямування коштів субвенції Дудчанської та Петропавлівської сільських рад за їх цільовим призначенням за рішеннями сільських рад, а саме: для облаштування спальної кімнати Петропавлівського “Навчально-виховного комплексу загальноосвітнього навчального закладу І ступеня – дошкільного навчального закладу” – 32 тисячі гривень та на видатки з оплати праці  за зовнішню побілку будівлі школи (корпус А) та зовнішнє утеплення будівлі шкільної їдальні Дудчанського загальноосвітнього об’єднання «дитячий садок – школа І-ІІІ ступенів – позашкільний заклад»  на суму 12200 гривень.


Розглянули депутати й хід виконання комплексної  програми розвитку водного господарства Нововоронцовського району на період до 2020 року
та рекомендували відповідальним виконавцям скорегувати заходи і показники програми у відповідності до обсягів фінансування, строків виконання, актуальності завдань, ресурсного забезпечення та складу виконавців.

Заслухані  заключні звіти про  стан виконання семи районних програм:

- районної програми розроблення містобудівної документації на 2015-2016 роки;
- районної комплексної програми підтримки молоді і розвитку фізичної культури та спорту на 2016 рік;
- районної комплексної програми щодо захисту прав дітей та запобіганню бездоглядності серед  них на 2016 рік;
- районної комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року;
- районної комплексної програми «Здоров’я нації» на період до 2016 року;
- районної програми проведення призовів на строкову військову службу та приписки юнаків до призовної дільниці на 2016 рік;
- комплексної програми сприяння правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку та профілактики злочинності у районі на 2016 рік.

На сесії обговорені питання та прийняті відповідні рішення  стосовно:

– надання згоди КЗ «Нововоронцовська центральна районна лікарня» на застосування процедури списання непридатного до експлуатації майна;
– затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок загальною площею 9,7337 га на території Гаврилівської сільської ради.

Звітували на сесії про результати роботи та  свою діяльність директори комунальної  установи «Трудовий архів Нововоронцовського району» Т. Медведьова  і  комунального закладу «Нововоронцовський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Н. Киян.

Крім того, депутати районної ради звернулися до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з державного бюджету на ремонт автомобільної дороги Т-04-03 Мар'янське – Берислав.

Також депутати звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України стосовно недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі. 
З цих питань слово мали депутати районної ради відповідно Бурлай Д.В. (Аграрна партія) та Сливченко Д.О. (ВО "Батьківщина").

Ще до затвердження порядку денного сесії депутат районної ради Семеліт О.В. (обрана по списках Блоку Петра Порошенка "Солідарність", зав. відділом освіти) спробувала внести на розгляд питання поза регламентом роботи ради. Голова районної ради М.Бідний повернув роботу депутатів в правове поле. Дискусія про повноваження головного розпорядника коштів і районної ради продовжилася після розгляду всіх питань порядку денного сесії. Вичерпні відповіді надала завідувач сектору з юридичного забезпечення та комунальної власності виконавчого апарату районної ради А.Макєєва, яка, зокрема, зазначила, що рішення районної ради щодо припинення юридичної особи – комунального закладу «Централізована бухгалтерія по обслуговуванню закладів освіти» прийнято у відповідності до чинного законодавства. Розпочата процедура  ліквідації закладу. Питання виконання повноважень головного розпорядника коштів покладено на відділ освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації. Згідно до Положення про відділ освіти, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 06.03.2017 року №57, склад та кількість працівників, необхідних для забезпечення виконання покладених на відділ завдань, визначає голова РДА та затверджує структуру, граничну чисельність, фонд оплати праці працівників.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: