середу, 11 грудня 2013 р.

Херсонські студенти бояться мітингувати?

Вчора у рамках всеукраїнського Дня солідарності студентів, оголошеного під час Народного Віче в Києві, в Херсоні відбулася студентська акція солідарності. Правда, студентів на ній було всього лише близько 30 чоловік, що порівняно із загальною їх кількістю в місті, дуже мало. На запитання «Чому?» активістка Настя відповіла «Бо вони бояться».

Так, на площу Свободи прийшли переважно літні люди – завсідники херсонського Євромайдану. Та й захід був скоріше інформаційною зустріччю, ніж акцією. Втім, було оголошено багато цікавої та важливої інформації. 

Лідер херсонської «Батьківщини», депутат Херсонської міськради Володимир Миколаєнко повідомив, що вже майже готові листівки з фаміліями тих депутатів міськради, які проголосували на останній сесії за звернення до Президента з проханням «навести порядок» в Україні (нагадаємо, ця ініціатива з’явилася на Народному Віче у неділю, 8 грудня). Незабаром відбудеться хода, під час якої ці листівки будуть розповсюджені в місцях проживання цих депутатів, будуть роздані їх сусідам та друзям. 
Депутат міськради Станіслав Трошин ( фракція «Батьківщини») розповів, що, незважаючи на активне інформування в соціальних мережах та ЗМІ, виявляється, багато мешканців міста досі не знають про те, що в Херсоні регулярно відбуваються мітинги на площі Свободи. Тому треба посилювати інформування громадян. Найближчим часом буде створена газета «Євромайдан. Херсон»: щодня будуть видаватися інформаційні листівки А4, а повноцінний випуск буде виходити раз на тиждень. 

Нагадаємо, що в Херсоні діє пункт допомоги київським мітингувальникам, яким дуже не вистачає теплих речей. Усім бажаючим передати речі, взяти участь у  розповсюдженні листівок та газет та в організації заходів необхідно відписатися у групі херсонського Євромайдану в Фейсбуці або вКонтакті.

Більше фото тут

Прес-секретар ХОО КВУ Катерина Пономаренко

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: