понеділок, 2 грудня 2013 р.

Депутати Херсонської обласної ради вважають, що нас повинно об'єднати прагнення до кращого майбутнього (+ВІДЕО)

Сьогодня відбулася позачергова сесія Херсонської обласної ради, головним питанням якої була оцінка політичної ситуації в країні. "Доступний депутат" друкує текст Заяви, яку прийняли депутати

Нагадаємо події, що відбувалися на сесії. На її початку була спроба не допустити в приміщення обласної ради двох лідерів опозиції - депутатів міської ради Володимира Миколаєнко та Марину Войтенко, але після перемовин депутатів допустили на сесії.
На сесію зареєструвалися 64 депутати. Перший секретар Херсонського обкому КПУ Анатолій Тарановський виступив із заявою, головна суть якої, що країна котиться у прірву. Єдиний вихід - референдум. 

Попросив слова також й лідер обласної організації "Батьківщина" Володимир Миколаєнко, але за пропозицію надати слово своєму колезі, проголосувало усього вісім депутатів. Представники опозиції на знак протесту залишили залу. Нижче відео, на якому видно, у якій формі спілкується голова облради з представником опозиції.
 
За результатами обговорення депутати прийняли заяву щодо політичної ситуації в країні.  За неї проголосувало 56 депутатів. Представники КПУ не голосували. Надаємо текст Заяви:

Шановні співвітчизники!

Тривожні події, навколо яких останніми днями вирує суспільно-політичне життя в Україні, змушують Херсонську обласну раду, як найвищий представницький орган регіону, заявити про стурбованість ескалацією соціальної напруги.

Ми розділяємо прагнення наших співгромадян долучитися до міжнародної спільноти з її рівнем добробуту, демократії і поваги до законів. Ми поважаємо конституційне право кожного громадянина на вільне волевиявлення та мирні зібрання. Разом з тим засуджуємо усі провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей, завдають шкоди національній економіці та міжнародному іміджу нашої держави.

Тимчасове призупинення підписання Асоціації з ЄС – це не політичний, а економічний крок. Це тайм-аут для серйозних економічних перетворень.

Події, які зараз відбуваються, роблять Україну слабкою і вразливою. А ослабла Україна – це колосальні втрати кожного з нас і в моральному, і в матеріальному плані, це загроза нашій незалежності.

Ініціатори масових акцій мають усвідомлювати рівень своєї відповідальності та наслідки, до яких призведе розділення людей на «своїх» і «чужих».

Збій роботи Уряду, навіть на кілька годин, може призвести до повного колапсу в економічній, фінансовій і банківській сферах.

Завдання регіональної влади - не дозволити хоча б на годину зупинити роботу державних установ області, які відповідають за виплату пенсій, зарплат, тепло в наших будинках, наявність товарів, стабільність цін в магазинах і на ринках.

Ми закликаємо усі політичні партії та громадські організації об’єднатися навколо національних інтересів, не розбурхувати суспільство і не нагнітати напругу в трудових колективах, в навчальних закладах; дотримуватися законності та порядку, не допустити блокування державних установ і підприємств, які забезпечують життєдіяльність області.

Херсонська обласна рада вважає, що прагнення до кращого майбутнього має об’єднати Україну і її народ та стати основою для конструктивного суспільного діалогу і порозуміння.

Заяву було прийнято з урахуванням пропозицій та зауважень, висловлених на спільному засіданні робочої групи та Президії. 

Текст заяви друкується за повідомленням сайту Херсонської обласної ради

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: