вівторок, 19 січня 2016 р.

Депутат вимагає доступу до офіційної інтернет-сторінки обласної ради у Фейсбуці


Депутат Херсонської обласної ради від партії "УКРОП" Олександр Шумей закликав реорганізувати офіційну сторінку Херсонської обласної ради у Фейсбуці таким чином, щоб кожен депутат міг самостійно оприлюднювати в будь-який зручний час інформаційні матеріали про позицію з того чи іншого питання без попереднього узгодження з адміністраторами сторінки.

Олександр Іванович, спираючись на Регламент роботи обласної ради,  планує 20 січня звернутися з цього питання до Президії обласної ради. У випадку ігнорування законних вимог, він планує їх відстоювати, навіть до створення нової офіційної сторінки Херсонської обласної ради, вже депутатської.
Про це пише сам депутат в експертній групі "Про політику": "Як депутат обласної ради вже двічі намагаюся виставити матеріали про позиції з того чи іншого питання на офіційні сторінці Херсонської обласної ради. На жаль ігнорують, або чую відговірки про тестовий режим. Нагадую, п.1.6. Регламенту, в тому числі сторінка офіційна сторінка Фейсбук забезпечує гласність". 
"Завтра на президії підніму питання про надання прав адміністраторів всім депутатам і уповноваженій особі з апарату. Якщо проігнорують, подам обгрунтування в Фейсбук про порушення прав учасників. Буде тоді у нас дві офіційні сторінки: виконавчого апарату та Херсонської обласної ради (депутатів)" - поінформував депутат виборців про своє рішення. 

Пропозиція депутата, безумовно є прогресивною, в дусі відкритості електронної демократії. У випадку позитивного вирішення цього питання кожен депутат зможе без перешкод та самостійно інформувати виборців на офіційній сторінці ради про свою діяльність, оперативно оприлюднювати свою позицію по актуальним питанням. 
Але є побоювання, що апарат обласної ради може не піти на цей революційний крок, бо доступ до можливості безперешкодно оприлюднювати будь-яку інформацію може підірвати інформаційну монополію влади. До того ж є й технічні проблеми. Так, лише третина депутатів обласної ради мають свої профілі у Фейсбуці, а тих, хто активно спілкується в них - ще менше.
Хоча, в наш інформаційний час працівники апарату могли б допомогти всім депутатам відкрити свої профілі у Фейсбуці, надати їм можливість писати на офіційній сторінці - та нехай пишуть. Щоб виборці змогли оцінити своїх депутатів у повній мірі.

Депутат Херсонської обласної ради Олександр Шумейю Партія УКРОП.
Наша довідка: Шумей Олександр Іванович, народився 22 липня 1978 р.
Постійна комісія обласної ради: з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку
Херсонська обласна регіональна парторганізація політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»
Освіта: вища, у 2000 році закінчив Херсонський державний педагогічний університет, магістр історії за спеціальністю ПМСО «Історія»;
у 2013 році Інститут післядипломної освіти Херсонського державного аграрного університету, спеціальність – агрономія, кваліфікація – вчений агроном.
Місце роботи: завідувач лабораторії Херсонської державної морської академії

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: