вівторок, 9 січня 2024 р.

Ігор Семенчев-старший заочно отримав десять років за державну зраду


Малиновський райсуд Одеси 27 грудня 2023 року оголосив обвинувальний вирок депутату Херсонської міськради Ігорю Семенчеву-старшому за статтею колабораційна діяльність. Про це рішення повідомила Київська міська прокуратура в своєму офіційному телеграм-каналі.


За даними слідства, Семенчев в умовах воєнного стану прийняв пропозицію представників збройних сил рф про співпрацю та був проголошений заступником голови воєнно-цивільної адміністрації Херсона.

"Перебуваючи на вказаній «посаді», обвинувачений виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території в окупаційній вца м. Херсон, тобто здійснював незаконну діяльність, пов’язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій", - повідомили в прокуратурі.

За сукупністю доказів сторони обвинувачення вироком Малиновського районного суду м. Одеси обвинуваченого визнано винним у пред’явленому обвинуваченні та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на 15 років з конфіскацією усього належного майна на користь держави.

Ігор Семенчев старший двічі поспіль був депутатом міської ради. У 2020 році обрався до міської ради від партії "Блок Володимира Сальдо". Був членом постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, житлової політики, енергозбереження та благоустрою та очолював КП "Гарантія". У 2015 році був обраний від партії "Наш край", входив до комісії з питань містобудування, архітектури, комунальної власності та регулювання земельних відносин.

Нагадаємо, 8 листопада 2023 року Малиновський районний суд міста Одеси визнав винним Сальдо Володимира Васильовича в державній зраді в умовах воєнного стану, колабораційної діяльності, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права займати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності строком на 15 років.

 







Еще статьи по теме:

Немає коментарів: