понеділок, 20 грудня 2010 р.

Обіцянки партії «Фронт Змін» в Новокаховській міській раді

Партія А. Яценюка "Фронт Змін" представлена у міській раді Нової Каховки одним  депутатом,  підготувала в Новій Каховці доволі об’ємну та змістовну програму  з доволі послідовним описом проблем та пропозиціями щодо їх виконання. Наведемо головні пункти та пропозиції.

1.Захист берегової лінії, парків, джерел, зелених зон  Нової Каховки від продажу.  Неприйнятно, щоб для  громадян залишились тільки  доріжки  до Дніпра. Пропозиція "Фронту Змін": «Відновити проект відродження парку, зупинити подальше захоплення берегової лінії. Буде цвісти Душа міста – буде процвітати Нова Каховка». 
2.Потрібно створити аварійно-диспетчерську службу  по реагуванню  на проблеми  з опалювальними газовими котлами.   Пропозиція  «Фронту Змін»: «Створити цілодобову аварійно-диспетчерську службу, за допомогою якої   власник котла міг би  отримати професійну пораду та допомогу.  Ми знаємо,  що навчати персонал готові  більшість фірм виробників котлів, встановлених  в нашому місті. Ця послуга повинна бути обов'язково і в м. Таврійськ, і в усіх селах Новокаховської міської ради». 
3.Лікарні: лікарі до нас не поїдуть , якщо не  створити  умови праці  і побуту.   Пропозиція "Фронту Змін”: «Зайнятися активним пошуком коштів на нове медичне обладнання, зокрема, через міжнародні грантові, благодійні  програми. Значно збільшити витрати на побутові потреби лікарів. Так, нам  доведеться витрачувати з «худого»  бюджету, інших коштів місту не дадуть. Ми сказали, що Нова Каховка є привабливою для інвестицій, так тільки найкращі інвестиції у здоров'я. Буде здоров'я буде і все інше».
4.Харчування в дитячих садках, школах, лікарнях, вже сьогодні це питання . Але  із  збільшенням  цін на продукти харчування, особливо на овочі і фрукти завтра це буде проблемою. Пропозиція  "Фронту Змін": «Створити комунальне підприємство по заготівлі та зберіганню овочів та фруктів, для харчування дітей в дитячих садках та школах, лікарні. Також підприємство може ще заробляти кошти, наприклад, при  наданні  послуг  по зберіганню овочів, фруктів».
5.Дитячі садки переповнені, школам не  достатньо коштів. Пропозиція  "Фронту Змін": Як і в будівництві, розробити повний кошторис щоб чітко розуміти справжні витрати на дитячий садок. Чесно кажучи, забрати дитячий садок на приклад у податкової інспекції практично неможливо. Найбільш простий і відносно недорогий спосіб добудувати площі в уже діючих садках.
6.Громадські слухання стали повною фікцією, тому на них  перестали ходити. Пропозиція  "Фронту Змін": Переглянути відношення до організації громадських слухань. Вони повинні стати платформою для звітів керівників міських служб, а також для розгляду пропозицій та ідей жителів міста.
7.Гуртожиткам необхідно не просто допомагати але і спеціально по них розібратись. Пропозиція  "Фронту Змін": Створити спеціальну депутатську комісію, можливо із залученням депутатів обласної ради по питанню виділення коштів для ремонту гуртожитків. У випадку підтвердження фактів втрати коштів звернутися в правоохоронні органи. Крім того необхідно навести порядок в питанні обліку електроенергії в гуртожитках. Рахуємо абсолютно несправедливим оплату Квт/г від “займаної жилплощі”. Необхідно знайти кошти для по секційного і по кімнатного обліку електроенергії. 
8.Спорт та культурний відпочинок в Новій Каховці є, але не кругом і не для всіх. Пропозиція  "Фронту Змін": Максимально задіяти наші спортивні бази. Провести ревізію спортивних майданчиків, для того, щоб спорт починався з двору. Насправді це не так складно. 
9.Підприємництво – сфера підвищеної уваги. Пропозиція  "Фронту Змін":  Нова Каховка завжди була передовим підприємницьким містом. І якщо ми не можемо вирішувати цих проблем, то при наймі депутатський корпус повинен реагувати і брати участь у процесі, інакше кого ми навибирали?  
10. Щоденне завдання депутата Новокаховської міської ради – це  ремонт дахів, доріг, заміна труб, вивіз відходів і таке інше. Тобто турбота про наше місто, про нашу Нову Каховку та людях, які в ній живуть.    
З тексту програми видно,  що кандидати серйозно попрацювали над місцевими проблемами, і дійсно вибрали ті,  що на їхню  думку є першочерговими. Єдиний мінус цієї програми  – трохи дивне розуміння завдань депутата,  сформульоване в останньому пункті 
Підготував Олександр Мошнягул

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: