четвер, 9 лютого 2012 р.

ОБІЦЯЛИ - ВИКОНУЄМО!

Минув 2011 рік, політичні сили, громадські організацій, державні установи підсумовують свою роботу, акцентуючи увагу на досягненнях та помилках. Далеко не всім політичним партіям можна з гордістю заявити, що багато чого зроблено, є певні здобутки у вирішенні конкретних справ задля громадян, здійснюється робота по зверненням виборців тощо


Керівнику фракції КПУ у Херсонській обласній Раді, першому секретарю Херсонського обкому Компартії України, Анатолію Тарановському є про що звітувати, про що доповідати своїм виборцям.

КОР. Уже більше року пройшло з дня виборів місцевих органів влади. Компартія України досить солідно представлена у сільських, районних, міських радах. Чи є між депутатами взаємодія, чи допомагають вони один одному у вирішенні питань?

Анатолій Тарановський. У результаті місцевих виборів 2010 року від Херсонської обласної організації Компартії України, депутатами місцевих рад усіх рівнів було обрано 805 осіб, із них: 467 осіб - члени Компартії України. У сільські ради обрано 530 депутатів від КПУ, у селищні - 119, в міські - 28, в районні - 119, до обласної ради -9 депутатів. Сформовано 73 фракції, 50 депутатських груп. Для того, щоб працювати разом на благо громадян нашої області, у грудні 2010 року на зборах депутатів-комуністів області була утворена Координаційна рада депутатів, сільських, селищних голів Херсонської області від Компартії України, у яку увійшли 27 комуністів: керівники фракцій, голови рад, заступники голів, депутати, які представляють міські ради усіх рівнів. Керівником координаційної ради обрано мене, заступником - Валерія Тимошенко, депутата обласної ради, начальника госпіталю ветеранів та інвалідів війни; секретарем - Наталію Ткаченко, депутата обласної ради, Голову обласної організації Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України». За минулий рік Координаційна рада збиралась двічі, для того, аби намітити завдання та підбити підсумки роботи щодо утворення депутатських фракцій. Ми також вирішили прийняти Програму діяльності на період до 2015 року. Депутати затвердили графіки проведення зустрічей-з виборцями.

КОР. А як зараз працює Координаційна рада, особливо з тими депутатами, які є новачками і потребують допомоги?
А.Т. Ми підготували методичні рекомендації щодо роботи депутата районної, міської, селищної, сільської ради, провели навчання, семінарські заняття з депутатами-комуністами. До того ж, ведеться системна організаційна робота по проведенню зустрічей депутатів-комуністів з виборцями. І це дуже важливо. Ніхто не може заявити в області, що не бачить своїх обранців від КПУ. Щодо затвердженого графіку прийому виборців депутатами-комуністами обласної ради у районах області, то він минулий рік неухильно виконувався. Кожен депутат обласної ради від КПУ, закріплений за певними районами області, Так, наприклад, я, як керівник фракції, закріплений за Генічеським, Новотро-їцьким, Іванівським районами; Тимошенко В.В. - за Верхньорогачицьким, Білозерським; Ткаченко Н.Б. - за районами м. Херсона; Куценко В.А. - за Бериславським, Цюрупинським, Голопристанським районами і м. Нова Каховка; Овчаренко В.А. - за Великолепетиським, Горностаївським, Великоолександрівським, Високопільським, Нововоронцовським районами; Чумаченко Л.Д. - за Чаплинським; Кищенко С.А, - за Нижньосірогозьким; Носенко А.А. - за Каховським районом і м. Каховка; Булюк В,В. - за Скадовським і Калан-чацьким районами.

Тож, кожного місяця наші депутати проводять зустрічі з виборцями, інформують їх про роботу фракції, приймають до розгляду заяви, скарги, звернення громадян, які ми виносимо на розгляд сесії чи направляємо для вжиття відповідних дій посадовим особам обласної ради, облдержадміністрації, керівникам місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій, правоохоронних органів.

До того ж, відповідно до законодавства України та рішення сесії, кожен з депутатів обласної ради має до п'яти помічників-консультантів на громадських засадах, які від імені депутата працюють з виборцями на місцях. Так, у Новотроїцькому районі мене, як депутата обласної ради, представляє помічник-консультант Михалевич Андрій Васильович, перший секретар Новотроїцького райкому КПУ, який активно спілкується з мешканцями району, допомагає їм в оформленні звернень, заяв, скарг чи клопотань для розгляду депутатом обласної ради.

В Іванівському районі активно працює помічник-консультант депутата обласної ради Новак Любов Михайлівна, другий секретар райкому партії; у Генічеському районі -приступив до своїх обов'язків помічника-консультанта випускник вищої партійної школи, секретар райкому партії Мухін Сергій Володимирович, У кожній сільській раді Новотроїцького, Іванівського районів та у деяких радах Генічеського району також є помічники депутата на громадських засадах, які щоденно спілкуються з мешканцями сіл, інформують депутата про проблеми громад та окремих мешканців.

КОР. Кожен кандидат, коли брав участь у передвиборчих перегонах, давав виборцям певні обіцянки. Як Ви вважаєте, хто повинен слідкувати за тим, як народні обранці ці обіцянки виконують?

А.Т. По-перше, самі ж виборці. Якщо Вас обдурили один раз - не обирайте таку людину вдруге. У нашій країні, на жаль, немає такої системи, при якій ті, хто не дотримується свого слова, мають бути якось покарані, чи відкликані з місцевих рад. До речі, наш лідер Петро Си-моненко не раз заявляв, що повинна бути навіть карна відповідальність за недотримання обіцянок чи невиконання передвиборчих програм, і це було б правильним.
Я, як депутат обласної ради та як комуніст, керівник обласної партійної організації, прагну послідовно виконувати взяті на себе обов'язки, спілкуватися з виборцями кожного району області; у міру своїх можливостей та даних законом прав допомагати заявникам у вирішенні їхніх проблем.

Якщо говорити мовою цифр, то розповім: у 2011 році я провів 49 зустрічей з виборцями; розглянув 68 заяв мешканців області; зробив 32 депутатських запити до посадовців різних структур; подав 27 пропозицій в обласну раду щодо вирішення соціальних питань. Зокрема, по Новотроїцькому району, відповідно до звернень громадян сіл Новомикола-ївка, Василівка, Громівка, Одрадівка здійснювалися клопотання щодо забезпечення населення скрапленим газом (не по спекулятивним цінам). Брав участь і у вирішенні інших проблем, зокрема: питання мешканців Новомихайлівської сільської ради щодо справедливого вирішення спірного питання розпаювання земель; забезпечення питною водою населення села Софіївка; щодо виділення інвалідної дитячої ручної коляски хворій дитині у смт Новотроїцьке; про прискорення розгляду документів на звання «Мати-героїня» багатодітних матерів села Вознесенка, Сергіїв-ської сільської ради; газифікації села Чкалове та Новотроїцького району; щодо ремонту покрівлі церкви у селі Василівка та інше, Таких справ багато, інколи й не пам'ятаєш усі,

Громадяни невдоволені діями та роботою місцевих органів влади, тож і звертаються до депутатів. Так, відповідно до заяв громадян по Генічеському району ми клопотали щодо газифікації будинків міста Генічеська; вирішували проблеми пов'язані з автоперевезенням пасажирів з віддалених населених пунктів району; займалися спірним питанням щодо оплати податку на землю пенсіонерами, Та, навіть допомагали у справедливому вирішенні кримінальної справи за фактом убивства мешканця села Семихатки.

Минулого року до фракції із заявою звернулися громадяни Іванівського району, там не вирішувалося питання ремонту автодороги до села Федорівки; чиновники «тягнули» з видачею державного акту на земельну ділянку за спадщиною мешканцям сіл Воскресенка та Новомиколаївка і там також доводилося втручатися у складну ситуацію, щоб допомогти людям.

КОР. Це, дійсно, конкретні питання. Комуністи і наголошують на тому, що пріоритетом у їх роботі є саме проблеми соціального характеру. Але єй інші напрями у роботі...

А.Т. Так, це правда. Можу сказати, що заходи депутатського впливу стосувалися, насамперед, вирішення соціальних питань, відповідно до заяв громадян Каховського, Голопристанського, Великоолек-сандрівського районів. А ще ми здійснювали депутатські запити з приводу інших напрямків нашого життя. Наприклад, комуністів дуже турбують спроби перейменування вулиць, знищення історичних пам'ятників, зелених паркових зон та перерозподілу фінансових ресурсів в місті Херсоні,

Так, завдяки нашій фракції, оголошено на сесії обласної ради та направлено на адресу керівництва держави звернення фракції комуністів з приводу недопущення екстремізму та неонацизму в Україні; засуджено хуліганські дії активістів партії «Свобода» проти ветеранів Великої Вітчизняної війни, 9 травня 2011 року, у місті Львові; ми виступили проти фінансування за рахунок державного бюджету колишніх вояків ОУН-УПА та направлення цих коштів на ремонт медичних закладів Херсонської області, Комуністи області неодноразово зверталися до різних органів влади і з приводу зваженого підходу до прийняття «Трудового» та «Житлового» Кодексів та «пенсійної реформи», недопущення погіршення умов життя громадян України,

КОР. А з якими питаннями, у переважній більшості, звертаються до депутатів фракції громадяни?

А.Т. 3 різними... Це й питання роботи ЖКХ; земельні проблеми; відсутність води у селах та інші. Так, депутат нашої фракції Куценко В,А., Голова Херсонської обласної організації ветеранів піклується про фінансову та матеріальну підтримку ветеранських організацій; про функціонування у кожній лікарні палати для ветеранів; про вирішення питання щодо функціонування комунальних аптек для цієї категорії громадян; про зниження цін на ліки. Завдяки його активній роботі, у селі Мала Шестерня підключений газ.

Інший депутат нашої фракції Чумаченко Л.Д, надавала допомогу онкохворим щодо безкоштовного лікування через облздороввідділ; дбала про ефективне використання шкільного автобуса; піклувалася про налагодження транспортного сполучення між селами; вирішувала проблему забезпечення твердим паливом пільгових категорій населення; займалась питанням газифікації сіл Чаплинського району. Завдяки їй, конкретному громадянину було виділено інвалідний візок.

Ще один з членів фракції КПУ -депутат Овчаренко В.А., займався також дуже різними проблемами: і отриманням громадянства і ремонтом приміщень шкіл; питаннями субсидій на дітей та відновленням статусу інвалідності громадян,

А ще, завдяки фракції КПУ, у Парку Слави села Князегригорівка встановлено 10 лавок для відпочинку.

Лідерка жіночої громадської організації, депутат Ткаченко Н.Б, опікувалася минулого року питанням перекриття покрівлі Горностаївського будинку культури; допомагала вирішити питання присвоєння звання «Мати-героїня» та поновлення статусу інваліда.

Депутат обласної ради Ющенко С.О. опікується проблемами та надає конкретну депутатську допомогу виборцям Нижньосірогозького району. У його активі також чимало вирішених конкретних питань.

А начальник госпіталю для ветеранів, депутат Тимошенко В.В. піклується весь час про матеріальне забезпечення закладів медицини; захист інтересів ветеранів, інвалідів, належне функціонування госпіталю і надає конкретну допомогу хворим. За його ініціативи, у 2012-2013 роках, передбачено здійснення реконструкції колишнього кінотеатру у смт В. Рогачик під дитячу юнацьку спортивну школу; закінчення реконструкції харчоблоків у Новотроїцькій та Голопристанській центральних районних лікарнях.

КОР. А ті питання, що виносяться на розгляд всього депутатського корпусу обласної ради, обговорюються у фракції?

А.Т. Так, обов'язково, Кожне питання, що розглядається обласною радою, вивчається та обговорюється депутатами нашої фракції. По кожному з них ми приймаємо колективно погоджене рішення - як голосувати у залі,

В цілому можна відзначити активну роботу всіх депутатів нашої фракції в обласній раді. І це повністю відповідає нашим обіцянкам у період виборчої кампанії та тим Програмам, з якими ми, комуністи, ішли на вибори у 2010 році.

Аліна СТЕПОВА, 2012.02.01 Акценти №5, с.3

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: