понеділок, 30 вересня 2013 р.

Засідання Новокаховської міської ради: злагоджено та одностайно...

tokalenko24 вересня 2013 року відбулося пленарне засідання 48 сесії Новокаховської міської ради 6 скликання. На сесію з’явилося 31 з 50 депутатів (прізвища прогульників будуть опубліковані пізніше). У порядку денному значилося 41 питання, серед яких програма розвитку земельних відносин на території м. Нова Каховка на 2013-2016 роки та 14 земельних питань.

Роботу новокаховські народні обранці розпочали з привітань депутата Миронця з перемогою (1 місце) у обласній спартакіаді з шахів серед  депутатів місцевих рад та привітання депутатів, які у міжсесійний період відсвяткували День народження.
Потім депутати Найдьонов, Севрюков та Загоруйко внесли «з голоса» до порядку денного аж 38 питань, серед яких 28 проектів рішень по «земельним» питанням, в тому числі і виділення земельних ділянок … депутатам ради. Більшість з них не бачить нічого поганого у тому, що питання на розгляд сесії вносяться «з голосу»,  і пояснюють це вимогами регламенту. Згідно останнього, проекти рішень треба не пізніше ніж за 20 днів до розгляду розміщувати на офіційному сайті ради, а за тих 20 днів, що підготовані проекти «висять» на сайті, накопичується ще багато питань, які треба вирішувати. Тому така практика є звичною. Але виникає питання: чому рішення, які викликають найбільший суспільний інтерес і дуже цікаві як інформаційні приводи для ЗМІ, вносяться «з голосу», а їх проекти ніколи завчасно не з’являються у відкритому доступі? Як кажуть, випадковості не випадкові…
Окрім пропозицій включити до порядку денного проекти рішень були пропозиції і виключити з порядку 2 земельних питання, що стосуються виділення земельних ділянок та розробки документації на ці ділянки приватним підприємцям.
Коли порядок денний було остаточно сформовано і розпочалося голосування по окремим питанням, робота депутатів нагадувала віртуозну гру естрадно-симфонічного оркестру, диригентом якого був мер Коваленко. Ніяких запитань, пропозицій та зауважень. Всім все зрозуміло. По всім питанням голосування відбувалося одноголосно. «Фальшивою скрипкою» у цьому «оркестрі» була лише депутат Михайлова, яка постійно задавала питання, намагалася звернути увагу мера та депутатів на той факт, що голосування відбувається за «кота в мішку», оскільки під час розгляду питань на засіданні постійних комісій та на самій сесії депутатам не надаються додатки до проектів рішень. Так, наприклад, питання про внесення змін до Статуту КП «Народна аптека» під час обговорення в комісіях та на сесії не було розкрито, оскільки текст самих змін до Статуту не було надано депутатам.
Але, як кажуть, один у полі не воїн, і голосування Михайлової «проти» таких рішень ситуацію не змінило, рішення були прийняті.
Також на сесії депутат Михайлова оголосила депутатський запит щодо витребування акту обстеження горища та покрівлі у будинку по вул. Свєтлова 9, оскільки при неодноразовому зверненні до посадових осіб, відповідальних за складення такого акту, їй було відмовлено у його наданні, хоча сама Михайлова була членом комісії, яка обстежила будинок ще у серпні. Запит було підтримано одноголосно.
Підсумовуючи сказане вище, слід зазначити, що з одного боку непогано, коли робота у місцевій раді є злагодженою та дружною. Але швидкість розгляду та прийняття рішень, чесно кажучи, насторожує. Самі вдумайтесь у ці цифри: 87 питань за менш ніж 3 години! І це з урахуванням того, що було оголошено перерву на 15 хвилин, близько 20 хвилин виступав начальник місцевої міліції Калашніков, 15 хвилин депутат Михайлова оголошувала текст запиту, близько 40 хвилин зайняли доповіді співробітників виконкому по питанням ходу виконання міських програм. Тобто на розгляд проектів рішень «чистого» часу було витрачено трохи більше 1 години (1 питання менше, ніж за хвилину). І це враховуючи той факт, що явка на засідання постійних комісій, де розглядаються та обговорюються вказані проекти рішень, не перевищує 65%.
Шкода лише, що голосування відбувається шляхом піднятої руки, а не кнопки, бо так хочеться назвати цих народних обранців кнопкодавами…

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: