неділю, 8 грудня 2013 р.

Громадські організацій Кіровоградщини не згодні з офіційним зверненням до Президента

Продовжуємо публікацію звернень  громадських організацій на об’єднань.  Як продовження заяв херсонських ОГС пропонуємо вашій увазі заяву та звернення  наших колег, партнерських організації Кіровоградщини про недопущення громадянської війни в Україні. Вони голосно заявили  про протест  організацій громадянського суспільства та незгоду громади міста з офіційним зверненням Кіровоградської обласної ради  до Президента країни щодо "наведення порядку та стабільності".



ЗАЯВА
ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЇ  КІРОВОГРАДЩИНИ

«Чорна» субота 30 листопада 2013 стала яскравим індикатором відношення влади до народу України. Події  цього дня показали , що право  на життя,  право на свободу думки та мирний протест, не зважаючи на всі декларації,  ні є цінностями в Україні. Побиття спец призначенцями учасників мирної демонстрації, організація провокації 1 грудня 2013 року дає підстави  заявляти проте,  що Україна скотилась до авторитарної держави.

Влада не спроможна визнати свої помилки. Вона ставить особисті інтереси понад все. Тож очікувати  якихось ефективних, дієвих , а не декларативних кроків від органів влади всіх рівнів задля імплементації норм європейського та міжнародного права  і встановлення принципів верховенства права в Україні годі очікувати.

Звернення депутатів Кіровоградської обласної ради до Президента України, центральних органів влади, політичних сил та громадськості щодо необхідності забезпечення стабільної суспільно – політичної ситуації,   стало яскравою ілюстрацією того, що депутатський корпус,  захищаючи власні інтереси готові  від імені практично  міліонного населення області,   призвати Уряд та Президента до введення надзвичайного положення в державі.

 Не відчуваючи твердого грунту під ногами,  представники всіх гілок  влади хочуть знайти привід для того, щоб заборонити людям висловити своє обурення, заявляти про свою позицію та відстоювати свої права. Вони намагаються за допомогою кляпу заставити мовчати незадоволений народ. Такі дії влади сприяють розв’язанню в Україні громадянської війни!

Саме тому ми ВИМАГАЄМО:

1.    Негайної відставки Уряду
2.    Негайної відставки Президента
3.    Проведення дострокових виборів в ради, які підтримали антиконституційне звернення до уряду та Президента
4.    Розслідування факту застосування спецзасобів проти мирних громадян.
5.    Притягнення до відповідальності винних в здійснення даного злочину: не тільки тих хто безпосередньо виконував злочинний наказ, але й тих хто його віддавав.
    
Громадська організація  «Територія успіху»
Громадська організація  «Флора»
КОБОЄЖ «ОР- ХАВА»
КМО ВЕГО «МАМА-86»

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: