вівторок, 25 лютого 2014 р.

Незалежна громадська рада наполягає на своїй вимозі заборони піаритися за кошт територіальної громади


На початку лютого громадські організації «Незалежної громадської ради Херсонщини» направили всім депутатським фракціям та групам у Херсонській міській раді та виконуючому обов’язки міського голові Зої Бережної вимогу прийняти рішення міської ради щодо заборони розміщення логотипів та назв будь якої політичної партії та прізвищ будь якого представника влади у друкованій, аудіо та відео анонсній і рекламній продукції, будь-якого заходу, на проведення якого використовуються бюджетні кошти.

Ми вже звикли, що різноманітні фестивалі, святкові заходи, на які витрачаються бюджетні кошти, провадяться «за підтримки когось з чиновників, або партійної організації». Чи повинна громада фінансувати рекламу партій та чиновників?
Громадські діячі вважають що ні.  
Судячи з усього, іншої думки тимчасовий мер Зоя Бережна. Саме такий висновок можна зробити з її офіційної відповіді.
«Що ж до заборони використання бюджетних коштів на підтримку політичних партій чи у ході політичної агітації або партійній пропаганди, то зазначені видатки у складі міського бюджету відсутні», - пише у офіційній відповіді Зоя Бережна.
 Тобто Зоя Яківна дає зрозуміти, що саме завдяки зазначення їх у рекламно-анонсних матеріалах фестивалів та святкових заходів, що проводяться у місті, і залишається можливість їх рекламування з використанням бюджетних коштів?
Можна констатувати, що тимчасовий мер не має наміру виступити у якості суб’єкту подання на розгляд міської ради, рішення, щодо заборони таких рекламних викрутасів.
А як же депутатські фракції та групи? Про їх дії або бездіяльність щодо цієї вимоги громадськості, дізнаємось вже цієї п’ятниці. Саме на цей день призначено проведення чергової сесії Херсонської міської ради. 
Зі свого боку Незалежна громадська рада Херсонщини буде наполягати на прийнятті цього рішення депутатами.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: