четвер, 27 серпня 2015 р.

Робота Володимира Миколаєнка у світі експертних оцінок

Найбільший успіх Володимира Миколаєнка – у забезпеченні відкритості влади. Найбільший провал – у кадровій роботі, слабкості управління та відсутності успіхів у боротьбі із корупцією

Експерти назвали найбільші успіхи та найбільші провали у роботі Херсонського міського голови. Відразу зазначимо, що 22% експертів не назвали жодного успіху у Володимира Миколаєнка та дуже критично поставилися до якості його роботи.

46% експертів найбільшим успіхом діючого міського голови назвали забезпечення відкритості влади у різних проявах від особистого стилю управління міського голови до роботи окремих чиновників та підрозділів міської ради. Ще 26% експертів поставили у плюс міському голові підвищення ролі громадськості у прийнятті рішень (від активізації громадської ради до залучення громадськості до прийняття рішень).
Якщо серед успіхів кожен експерт згадував щось своє (ремонт доріг на околицях, прибирання в парках, вирішення конкретних соціальних питань для окремих категорій переселенців, учасників АТО тощо), то у переліку невдач міського голови експерти були майже єдині у своїх позиціях.

76% експертів вважають провалом кадрову роботу міського голови, 60% називають слабке управління міським господарством. 34% експертів називають провалом відсутність успіхів у руйнуванні незаконних та корупційних схем збагачення у міському господарстві.
Експерти назвали чотири головні причини невдач у кадровій роботі Володимира Миколаєнка – помилки при кадрових призначеннях (48,6%), не звільнення старих кадрів колишньої Партії Регіонів (43,9%) та… призначення на посаду першого заступника Ігоря Пастуха (24,4%) та відсутність власної команди (17,1%). 



Володимир Миколаєнко повинен провести публічний звіт – думка експертів
Не зважаючи на те, що Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко провів звіт про свою роботу у прямому ефірі ХОДТРК «Скіфія», 78% експертів вважають, що міському голові все одно потрібно провести публічний звіт перед безпосередньо виборцями. Ще 8% вважають, що результати телевізійного звіту також потрібно широко розповсюдити. 



Назвіть три найбільших успіхи у роботі Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка
n=39
Кількість відповівших
Відсоток до всіх
Кількість експертів, які не змогли назвати найбільші успіхи
11
22%
Відкритість влади у різних проявах від особистого до роботи чиновників
23
46%
Підвищення ролі громадськості у прийнятті рішень (від активізації громадської ради до залучення громадськості до прийняття рішень)
13
26%
Намагання змінити ситуації в місті на краще
10
20%
Благоустрій (у тому числі ремонт доріг, наведення порядку у парках тощо)
9
18%
Боротьба із різними проявами корупції, спроби зламати старі корупційні схеми, наведення прозорості у земельних питаннях тощо
9
18%
Підтримка стабільності та керованості у місті
5
10%
Розвиток патріотизму
5
10%
Вирішення конкретних соціальних питань
4
8%
Вирішення конкретних проблем ЖКГ
3
6%
Спроби розвитку інфраструктури міста
2
4%

Назвіть три найбільші невдачі в роботі Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка
N=47
Кількість відповівших
Відсоток до всіх
Незадовільний рівень підбору кадрів
38
76%
Слабкість управління
30
60%
Незадовільний рівень боротьби із корупцією, відмова зламати старі «схеми» збагачення
17
34%
Проблеми міського господарства та незадовільний рівень благоустрію
10
20%
Відсутність стратегії розвитку та вирішення стратегічних справ
5
10%
Кількість експертів, які не назвали жодної невдачі
3
6%

Причини провалів у роботі з точки зору експертів
N=41
Кількість відповівших
Відсоток до тих, хто відповів
Незадовільний рівень підбирання кадрів, помилки при призначеннях
20
48,6%
Не звільнив попередників, зокрема представників Партії регіонів на керівних посадах
18
43,9%
Призначення І.Пастуха
10
24,4%
Відсутність власної команди
7
17,1%
Не об’єднав патріотично налаштовані сили Майдану
2
4,9%


Відомо, що Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко провів звіт про свою роботу у прямому ефірі ХОДТРК «Скіфія». Як Ви вважаєте, чи потрібно міському голові провести публічний звіт на безпосередній зустрічі із виборцями n=49




1
Ні. Володимир Миколаєнко вже прозвітував. Це достатньо
6
12%
2
Так, потрібно провести звіт.
39
78%
3
Широко розповюдити звіт у всіх ЗМІ
4
8%


Соціологічна лабораторія Херсонської обласної організації Комітету виборців України з 3 по 14 серпня 2015 р. провела експертне опитування з актуальних питань політичного життя міста Херсону. Було опитано 50 експертів – представників громадських організацій, журналістів, що пишуть на політичні теми, місцевих політичних консультантів, державних службовців, науковців  та політиків. Керівник опитування Дементій Бєлий.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: