неділю, 19 березня 2017 р.


17 березня відбулась ХХ  сесія  районної ради VII скликання,  участь в якій взяли 19 депутатів  із 26. Подаємо огляд сесії.


До початку пленарного засідання голова ради Сергій Овчарук (Блок Петра Порошенка "Солідарність") надав слово для інформації про послуги з інженерного проектування , розробки проектно-кошторисної документації для подальшого виконання капітальних ремонтів будівель, доріг – В’ячеславу Єрохову,  директору ТОВ «Атлант» Нікополь.

В’ячеслав Євгенович відповів на запитання депутатів щодо цінової політики та умов  при можливій розробці ПКД на ремонт дороги в нашому районі на відрізку  від межі Нововоронцовського до межі Великоолександрівського районів. Зазначено, що ТОВ «Атлант» Нікополь працює через систему тендерних торгів PROZORRO,  а попередній кошторис для виконання зазначеної документації складе приблизно 600,00 тис. грн. На запитання депутатів, чому так дешево? В’ячеслав Євгенович відповів, що таку цінову політику диктують  ринкові відносини і сама система тендерних торгів – «хто пропонує меншу ціну за свої послуги, той і виграє».

 Голова ради зазначив, що надана інформація  із перших уст є доповненням до пропозицій районної державної адміністрації щодо ремонту автомобільних доріг в нашому районі, озвучених на попередній сесії 01 березня. Сергій Володимирович додав,  що отримав відповідь від народного депутата України І. Вінника щодо його підтримки  і сприяння у фінансуванні за рахунок державного бюджету виготовлення ПКД на ремонт дороги Т-22-07.

Пленарне засідання розпочалось із формування порядку денного, до якого за пропозиціями районної державної адміністрації внесено ще ряд питань:


- Про внесення змін до районної програми щодо запобігання та ліквідації африканської чуми свиней та інших  хвороб тварин у Високопільському районі на 2017 рік;
- Про внесення змін допрограми мобілізаційної підготовки Високопільського району на 2017 рік;
- Про внесення змін  до рішення XLVIII сесії  районної ради  УІ скликання від 26.02.2014  № 692 «Про затвердження структур загальноосвітніх комунальних закладів Високопільської районної ради Херсонської області»;
- Про внесення змін до  Порядку використання коштів цільового фонду розвитку інфраструктури Високопільського району у складі спеціального фонду районного бюджету та до складу наглядової ради.


Також депутати погодили внесення до порядку денного розгляд листа-звернення до депутатів районної ради Високопільського селищного голови Р. Застави стосовно дій депутата І. Ратушного (використання учнів гімназії з метою розповсюдження політичного часопису ВО «Свобода» та перевищення ним депутатських повноважень при спробі перевірки діяльності окремих підприємців селища).

У відповідь на озвучений головою ради лист Ігор Алімович відповів, що його питання вже розглянуто на кадровій комісії в обласному департаменті освіти, не додавши при цьому, що зазначена комісія винесла йому попередження за фактом долучення учнів Високопільської гімназії до політичної агітації, – цей нюанс озвучив голова ради.

 Депутати зупинили попередні дебати з цього питання і винесли його на розгляд сесії останнім.

В робочому ритмі депутати заслухали і прийняли відповідні рішення з низки питань.

Питання внесення змін до районного бюджету (розподіл вільних залишків)
детально розглянуте на ранковому засіданні постійної комісії з питань планування та бюджету, із змінами проголосовано на сесії 17 голосами «за». 

 Депутати заслухали звіти: представників правоохоронних органів, директорів комунальних закладів в галузі освіти, і прийняли відповідні рішення сесії.

Натомість не вистачило голосів, щоб прийняти Порядок призначення та звільнення керівників закладів,що належать до спільної власності територіальних громад сіл та селищ  району у новій редакції.

Не підтримали депутати питання внесення змін до  Порядку використання коштів цільового фонду розвитку інфраструктури Високопільського району у складі спеціального фонду районного бюджету та до складу наглядової ради, запропоноване головою районної державної адміністрації Сергієм Старухом,  через  недотримання процедури прийняття регуляторного акту, яким по суті це рішення є.

Наостанок депутати заслухали Антоніну Власенко, матір учениці   Високопільської гімназії, яка в унісон із Високопільським селищним головою висловила занепокоєння ситуацією, що склалась після її особистої реакції на дії викладача учбового закладу Ігоря Ратушного щодо долучення ним учнів до розповсюдження газетного видання партії ВО «Свобода». Лише з метою унеможливлення подальшого конфлікту вона озвучила перед депутатами зазначену ситуацію.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: