суботу, 15 квітня 2017 р.

Василь Зеленчук: Якщо до 19-го квітня не буде зроблено нічого, то в травні розпочнуться акції протесту

Василь Зеленчук

Перший заступник голови обласної ради Василь Зеленчук провів прес-конференцію, в ході якої розповів про результати мирної акції лісівників всієї України за порятунок українських лісів, в тому числі херсонських.

«Ми добилися зустрічі з першим заступником Міністра агропромислової політики Максимом Мартинюком. Він взяв на себе зобов’язання до кінця місяця виплатити заборгованість по заробітній платі в обсязі 120 млн грн за 2016 рік, але це лише 30% від загального боргу, а вже через тиждень, 19-го квітня, він дасть відповідь про подальші фінансування по ліквідуванню заробітної плати 2017 року», – розповів Василь Зеленчук.

Але сьогодні лісівники в обіцянки вже не вірять. За словами голови Херсонської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Марії Глод, вони неодноразово зверталися до Кабміну з відповідними листами, але були лише відписки. До реальних кроків так і не доходило.

В результаті – близько 2 тисяч спеціалістів лісової галузі Херсонщини звільнилися, понад 2,5 тисяч осіб перебувають у відпустках без збереження заробітної плати. А заборгованість із виплати заробітної плати складає понад 7,5 млн грн.

А у зв’язку з відсутністю фінансування лісових господарств, вже з початку 2017 року в лісах Херсонщини виникло 128 пожеж на площі 194,5 гектарів, що на декілька разів більше, у порівняні з минулорічним показником.

Ліси Херсонщини на стадії вимирання. А це означає, що ми крокуємо у прірву під назвою пустеля…

«Якщо до 19-го квітня не буде зроблено нічого, то в травні по всій Україні розпочнуться акції протесту з перекриттям дороги і т.д., – наголосив Василь Зеленчук та додав. – Якщо влада нас не почує, то будемо звертатися до Європейського Союзу. Думаю, вони розуміють, яка катастрофа чекає не лише на Херсонщину і Україну, але і на всю Європу, якщо сьогодні не зберегти ліси».
Джерело

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: