понеділок, 11 березня 2024 р.

Депутат обласної ради Світлана Межерицька відправлена у СІЗО



Прес-служба Центрального районного суду міста Миколаєва повідомило про арешт депутата Херсонської обласної ради від партії "Наш край" Світлани Межерицької. 

В повідомленні суду прізвище затриманої депутатки не називається, але вона легко впізнається по викладеним даним. 

Відомо, що депутатка є діючою, а до грудня 2022 року вона очолювала управління охорони здоров’я Херсонської міської ради - повідомляє "Мост" Під цей опис підходить Світлана Межерицька.

Жінці інкримінували колабораціонізм. За інформацією слідства, після захоплення Херсона росіянами вона стала начальницею управління охорони здоров’я окупаційної адміністрації міста.

Як стверджує слідство, депутатка облради працювала в окупаційній адміністрації під псевдонімами.

Правоохоронці мають документ, який вона підписала в якості начальниці управління окупаційної адміністрації Херсона. Цей підпис жінка не змогла пояснити. Хоча стверджує, що ніякі документи в якості посадовця вона не підписувала.

Також депутатка в цілому заперечує свою провину. На суді вона заявила про пропозиції голови окупаційної адміністрації Володимира Сальдо очолити обласне управління охорони здоров’я.

На цю пропозицію жінка відповіла нібито відмовою. Крім цього, за словами депутатки, їй пропонували очолити різні медичні заклади.

Але на ці пропозиції вона теж відповідала нібито відмовою. Суд постановив відправити депутатку Херсонської обласної ради до СІЗО без права внесення застави.

Їй загрожує від 5 до 10 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна або без такої). Триває досудове розслідування.

Під час окупації Херсона колишня начальниця військової адміністрації громади Галина Лугова заявляла, що Межерицька ігнорує законну міську владу.

Народилась Світлана Межерицька 7 грудня 1966 року у Шепетівці. Має вищу освіту.

Працювала головним лікарем Херсонської міської шкірно-венерологічної поліклініки.

У 2010 році Межерицька обралась до Херсонської міської ради від Комуністичної партії України.

Була членкинею комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення

У 2012 році її призначили головою управління охорони здоров’я Херсонської міської ради.

У 2015 році Світлана Межерицька балотувалась до Херсонської міськради від партії “Наш край”.

У 2020 році вона обралась до Херсонської обласної ради від партії “Наш край”.

У тому ж році Межерицька балотувалась до Херсонської міської ради від партії “Наш край”.

Вона завжди була близькою до теперішнього першого заступника голови окупаційного уряду Херсонської області Віталія Булюка.


Еще статьи по теме:

Немає коментарів: