вівторок, 13 листопада 2012 р.

Іван Вінник: У мене таке відчуття, що держава Україна мене зрадила


Ми передруковуємо виступ кандидата у народні депутати України по Новокаховському виборчому округу № 184 самовисуванця Івана Вінника, який він проголосив в приміщенні ЦВК під час оголошення результатів виборів.
Центральна виборча комісія відмовилася надавати оцінку факту існування однакових протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів із "мокрими" печатками, за результатами тих, що надала окружна виборча комісія, з різницею у двадцять два голоси переміг представник Партії Регіонів Микола Дмитрук, а за результатами інших, які надав Іван Вінник, з різницею у сто сімнадцять голосів переміг Іван Вінник. Далі виступ Івана Юлійовича.
"Мушу зазначити, що мене переповнюють емоції, але я буду говорити без емоційно, я буду говорити виключно фактами. Різниця по моєму округу - двадцять два голоси – це факт. Мені як громадянину України не зрозуміло, чому на всі мої скарги та заяви, що до того, що  є протоколи з  дільничних виборчих комісій із різними даними, - не відреагувала ні окружна виборча комісія, ні суд першої інстанції, ні суд другої інстанції, ні врешті-решт Центральна виборча комісія – мені це не зрозуміло як громадянину України.
Чому одні документи вважаються чинними, а інші вважаютьсь не чинними, чому одні беруться до уваги, а інші не беруться.  У мене таке відчуття, що Україна мене зрадила.
Я все життя працював на Україну, я є підприємцем, я позапартійний, я є само висуванцем, я йшов без підтримки жодної партії. Але я не можу зрозуміти, чому за наявності підстав, за наявності доказів, ці докази не хочуть розглядатися.
Двадцять два голоси – це безпрецедентний факт,  по жодному з округів по всій Україні немає такої різниці. Якщо б мова йшла про різницю у дві тисячі голосів або хоча б двісті голосів, може це було б й безпідставно. Але це є двадцять два голоси.
У нас є протоколи, які повністю змінюють переможця по цьому округу. Чому їх не хоче розглядати держава України. Чому член окружної виборчої комісії по 184 округу єдину пораду, які він зміг мені дати сказав, що Ви маєте навчатися працювати із комісіями. Що це значить?  Хіба кандидат має право якось там навчатися працювати із комісіями. Кандидат має агітувати, розвивати ідеологію, зустрічатися із виборцями, за нього врешті решт мають голосувати виборці, а підрахунок голосів – це є статистична процедура,  на яку кандидат не може впливати,  а тим більше навчатися якось працювати  над нею.
Тому, я шокований тим, що відбулося й не можу визнати свою поразку".

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: