пʼятницю, 12 липня 2013 р.

Міський голова Цюрупинська зустрівся з представниками КВУ

Міський голова Цюрупинська Василь Плотніков зустрівся з керівниками Херсонської обласної організації Комітету виборців України: головою обласного осередку Дементієм Білим та її виконавчим директором Олександром Мошнягул.
У ході конструктивного діалогу Василь Фадійович подякував представникам КВУ за пропозиції, які допоможуть у Цюрупинську розвивати принципи демократичності та прозорості в роботі депутатського корпусу Цюрупинської міськради.
«Ми завжди йдемо назустріч пропозиціям. Вважаю, що співпраця депутатського корпусу Цюрупинської міськради та Комітету виборців України тільки позитивно вплине на загальне благо - розвиток нашого міста. Тому завжди раді бачити вас на сесійних засіданнях », - акцентував міський голова.
Зі свого боку представники Комітету виборців України розповіли про діяльність своєї громадської організації, яка реалізує проекти з моніторингу діяльності депутатів місцевих рад та обговорили з міським головою попередні результати свого дослідження.
- Експерти Херсонської обласної організації Комітету виборців України провели моніторинг діяльності депутатів місцевих рад за перші два з половиною роки роботи чергового скликання. Ми підготували низку рекомендацій, які спрямовані на поліпшення зв'язку депутатів з виборцями. Так, у травні минулого року ми в Цюрупинську проводили соцопитування на тему виконання передвиборчих обіцянок. Як виявилося, частина з них ви вже виконали, але от, що стосується депутатів міської ради – ситуація інша, - сказав голова обласної організації КВУ Дементій Білий.
Дементій Білий акцентував, що більшість депутатів міськради поки не акцентують увагу на виконанні конкретних завдань.
Щоб змінити ситуацію, представники КВУ запропонували Цюрупинському депутатському корпус попрацювати над низкою питань. А саме:
не рідше як один раз на квартал розміщувати на дошках оголошень будинків округу, за яким він був обраний, час та місце прийому виборців; організувати у своїй приймальні інформаційний стенд для виборців; раз на півроку надавати в раду для подальшого розміщення на офіційному сайті повну інформацію про всі зверненнях, отриманих від виборців, а також інформувати про результати їх розгляду; за підсумками року через офіційні інформаційні ресурси ради публікувати інформацію про депутатів, які не направили за підсумками року жодного депутатського звернення та запиту і т.д.
Результатом зустрічі міського голови та представників громадської організації стали домовленості про співпрацю з низки важливих питань. Крім того, попередньо було домовлено на базі Цюрупинського міськради провести засідання круглого столу між депутатами, громадськими діячами, жителями міста.
Довідка: Комітет виборців України - незалежна громадська організація, нейтральна до політичних партій та виборчих блоків. Комітет виборців України зареєстрований Міністерством Юстиції України 28 грудня 1994.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: