понеділок, 15 липня 2013 р.

Депутати Голопристанської районної ради - за медичну реформу, а сільські голови - проти

10 липня на сесії Голопристанської районної ради було розглянуте питання впровадження в районі цієї, так званої, медичної реформи - повідомляє "Політична Херсонщина"
На пленарному засіданні були присутні були 33 депутати районної ради.  23 депутати проголосували – "за", з них 4 депутати, які пройшли по БЮТу. Депутат райради Володимир Шишкін настояв, щоб голосування по цьому питанню відбувалося поіменно, і результати голосування були надруковані в районній газеті «Голопристанський вісник».

Після обговорення впровадження медичної реформи у багатьох склалося враження, що чиновники не знають механізму її впровадження.

Зокрема, на запитання депутата Олександра  Синенка звідки візьмуться  гроші на проведення реформи, що таке госпітальні округи та інше, головний лікар Голопристанської районної лікарні Леонід Бритвін сказав, що не знає. Нічого конкретного не змогли сказати і представники районної  адміністрації.
Поки районна рада голосує за впровадження медичної реформи, сільські ради проводять сходки та протестують. Так, вже три сільські ради – Старозбур”ївська, Чулаківська і Кардашинська не прийняли це рішення,  бо провели у своїх селах громадські  слухання, на яких були приняті рішення не підтримувати реформу, тому що вона не продумана і не відповідає інтересам селян.
До речі, на сесії говорилося, що рішення про утворення комунальних закладів «Центр первинної  медико-санітарної  допомоги» прийняли вже 15 районів області.

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: