четвер, 3 жовтня 2013 р.

На засіданні комісії з питань охорони здоров’я обговорили «ціну» почесних громадян

27 вересня відбулося засідання комісії Херсонської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення. Те, що двоє членів комісії із шести були відсутні (Євген Карабелеш і Сергій Смаглій), не завадило іншим чотирьом успішно провести засідання та розглянути всі заплановані питання. Загалом сесія пройшла спокійно, конфліктних ситуацій не було. Проте деякі питання викликали дискусію…


Від колишнього кінотеатру залишились директор, електрик та бухгалтер

Одна з пропозицій, проголошена профільним заступником міського голови Сергієм Черевком, стосувалась роботи колишніх кінотеатрів «Іскра» і «Шумен». Вони вже давно не виконують своєї первісної функції, але досі працюють. На засідання була запрошена директор «Шумену» Наталя Белік, якій задали логічне питання «Чим ви там займаєтесь?». За словами жінки, у колишньому кінотеатрі проводять безкоштовні заходи для ветеранів. Але це тільки на свята, десь раз на місяць. Увесь інший час персонал, що залишився – директор, електрик та бухгалтер вираховують збитки, які нанесли «Шумену» люди, які орендують там приміщення, та слідкують, щоб орендарі прибирали, робили ремонт тощо.

Звісно, такий стан колишнього кінотеатру не задовольнив членів комісії. Тож вони проголосували «за» перегляд доцільності подальшого використання «Іскри» та «Шумену» в такій якості.

Почесні громадяни місту дорого обійшлися

Виявляється, коли депутати голосували за присвоєння звання почесних громадян міста, вони не звернули уваги на те, які їм передбачені пільги. Сергій Черевко, який, очевидно, сам тільки нещодавно вчитався в документ, озвучив ці цифри: виплата щомісячно 50% від прожиткового мінімуму; 50% знижка на комунальні послуги; безкоштовне медикаментозне забезпечення за рецептами лікарів; безкоштовний проїзд; безкоштовна передплата на "Херсонський вісник" тощо.

Усе це депутати чули вперше, про що чесно заявила комуністка Світлана Межерицька:

-Це питання нам не дали розглянути заздалегідь, а коли на сесії ті бумажки тичуть, особисто я не встигаю нічого прочитати.

Депутати вирішили, що потрібно підрахувати "ціну питання", адже якщо залишити всі пільги, то доведеться з якоїсь іншої сфери ці гроші забрати. Це було б вкрай неправильно, адже інші люди без фінансової допомоги просто помруть, бо не зможуть придбати необхідні для підтримки життя ліки…

Голова комісії Людмила Ломако щиро зізналася, що відчуває себе дуже некомфортно, адже це "етичне питання" - не можна спочатку оголосити почесним громадянам про пільги, а потім їх забрати. Це породило іншу проблему.

- Не треба відправляти людей пачками в почесні громадяни міста, їх не повинно бути багато, - резюмувала сувора й справедлива Людмила Василівна.

Наприкінці засідання заступник міського голови Микола Соловйов повідомив про кадрові зміни. Замість Василя Котєнкова, Олександра Пікуля й Володимира Сальдо до міськвиконкому приймаються Олександр Галактіонов, Віталій Кузьмін і представник ОСББ, чиє ім’я поки що не відомо.

Катерина Пономаренко

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: