понеділок, 4 листопада 2013 р.

Скадовські мисливці вимагають від депутатів Херсонської обласної ради позачергової сесії, бо вже дістали...



фото сайту "Мост"


Мисливці-ветерани зі Скадовського району звернулися до депутатів Херсонської обласної ради із вимогою провести позачергову сесію обласної ради та остаточно вирішити питання щодо повернення мисливських угідь Українському товариству мисливців та рибалок (УТМР). Звернення, яке було надруковано в "Новому дні" має красномовний заголовок «Не плодіть браконьєрів

В ньому зокрема йдеться про те, що суди нарешті поставили крапку в трирічному конфлікті навколо перерозподілу  мисливських угідь. Відповідно,  скадовські мисливці вже нібито можуть ходити на полювання на законних підставах, але депутати обласної ради затягують прийняття відповідного рішення. 
На думку авторів Звернення до депутатів, за час конфлікту навколо землі мисливських товариств, "у свідомості сотень мисливців теж відбулися зміни: і щодо чиновників, котрі в свій час дали хід незаконним оборудкам, і стосовно суддів, які приймали неправомірні рішення, і щодо самих правил полювання: правовий нігілізм за три роки лише зріс. Тож все частіше звучить думка колись законослухняних, більше молодих, членів УТМР: «Несила терпіти, підемо на качку; їм, бачиш, (кивають вгору), можна все, вони ж — поза законом». Отож все частіше в різні дні тижня на полях, узбережжі лунають незаконні постріли. Хто стріляє? Браконьєри? — Мабуть, але не з власної волі. Це і є природна реакція людини на аморальну поведінку владних осіб різних рівнів".
Тому мисливці сподіваються, що депутати приймуть законне рішення, спираючись на відповіді рішення судів. 
"Хочеться вірити: більшість наших районних і обласних обранців — люди моральні й духовні. І прийшли вони в ради не задля своїх особистих інтересів та амбіцій, вони прийшли служити людям. Ми вам вірили, обрали, тож наш вам наказ: служіть по честі, совісті, закону! Не творіть соціального напруження. А проблему скадовських мисливців вирішуйте негайно, на позачерговій сесії" - такими словами закінчується це відкрите звернення мисливців-ветеранів із Скадовського району
Джерело: газета "Новий день", № 44 від 2013 р.
Нагадаємо:
Скадовське відділення Українського товариства мисливців та рибалок, яке налічує майже тисячу осіб, вже три роки не може користуватися мисливськими угіддями, де вони на свої ж гроші вирощували дичину і охороняли її. 
Ще за часів Президента В.Ющенка  Скадовська райдержадміністрація передала мисливські угіддя у користування створеної за участю чиновників «альтернативної» організації, де було всього кілька десятків членів. 
Згодом це рішення було скасовано, проте «конкуренти» ось уже третій рік поспіль оскаржують рішення в судах , причому «в порядку забезпечення позовів » районний суд забороняв передавати угіддя в користування кому б то не було. А нічиї угіддя відповідно ніким і не охороняються , через що йде планомірне вибивання будь дичини. 

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: