середу, 22 січня 2014 р.

На херсонском Евромайдане приняли обращение к госслужащим

Вчера, 21 января, во время традиционного вечернего митинга на площади Свободы, участники Евромайдана Херсон единогласно приняли обращение к госслужащим области с целью оперативного информирования активистов Евромайдана о фактах незаконного давления на госслужащих и разъяснения позиции участников мирного протеста в Херсоне, который вчера проходил в 54-й раз. 

Сегодня, во время праздничного митинга на площади Тараса Шевченка, активисты херсонского Евромайдана раздали бюджетникам текст обращения и приглашения на праздничный митинг на площадь Свободы, запланированный активом ВО «Майдан» и оппозицией на 17.00. Также на площади будет проходить выездной прием граждан депутатами местных советов от оппозиции всех уровней. Далее приводим текст обращения:  

 «Шановні державні службовці!

Ситуація в Україні протягом останніх двох місяців надзвичайно загострилась та дійшла свого апогею: спочатку це було зумовлено  застосуванням сили до мирних громадян України, які висловити підтримку євроінтеграції, що була широко анонсована діючої владою та скасована за кілька днів до Вільнюського саміту. Наступним етапом загострення ситуації стало неконституційне прийняття ряду законів, які обмежують всі надбання демократії, за що боролись кілька поколінь українців, в тому числі й Ваші діди та прадіди.

Ми розуміємо, що в глибині свого серця, Ви підтримуєте шлях незалежної, правової, демократичної України. Ви дуже добре усвідомлюєте всю складність сьогоднішньої ситуації, а також необхідність пошуку компромісів,  адже всі Ви маєте вищу освіту та є представниками української інтелігенції. Ми добре усвідомлюємо, що Ви знаходитесь в такій ситуації, коли душею Ви з нами, але маєте щодня ходити на роботу аби забезпечити нормальнее функціонування закладів медицини, освіти, житлово-комунального господарства. А в переважній своїй більшості, як кожна мисляча людина, Ви вболіваєте за долю своїх сімей, для яких Ви є чи не єдиним джерелом доходів, бо в основній своїй масі Ви є чесними та добропорядними громадянами. 

Звертаємось до Вас! 

Ніхто і ніщо не може заставити Вас виконувати злочинні накази чи ті, які суперечать волі власного народу, з податків якого ви отримуєте заробітну плату та утримання. Та все ж, якщо Ви стали свідком чи маєте інформацію про будь-які протиправні дії, рішення чи документи, просимо повідомляти анонімно нас про такі факти на електронну адресу: evrorevolution.kherson@gmail.com Адже припинення одного злочину це вже вчинок, а припинення сотень - це вже світле майбутнє прийдешніх поколінь, в тому числі й Ваших дітей! Ми теж проти насилля, але ми й не сприймаємо диктатури, яка є насильством тільки моральним. Ми боремось за демократичне, правове майбутнє, в тому числі і для Ваших дітей!

Євромайдан Херсон»


Пресс-служба ХОО «ВО «Батькивщина»


Еще статьи по теме:

Немає коментарів: