понеділок, 27 січня 2014 р.

Активисты херсонского Евромайдана требуют отставки Правительства, Президента и Костяка

фото Евгения Приходько
Херсонское объединение "Майдан" считает, что местная власть не желает нести ответственность за нагнетание эскалации напряженности и страха, избиение активистов, повреждение имущества активных граждан, террор, который развязали специальные подразделения "Беркута" и неизвестные боевиков и требует отставки губернатора.

 Евромайдановцы призвали чиновников не выполнять незаконных распоряжений и не участвовать в подготовке карательного отряда Херсонской облгосадминистрации, так как они будут нести личную ответственность за свои противоправные действия. 

В своем обращении представители Общественного объединения "Майдан" напомнили свои требования: "Немедленное возвращение Конституции 2004 года, отставка Правительства и Президента, свободу всем политическим заключенным, отмена диктаторских законов от 16 января, досрочные выборы Верховной Рады и Президента и отставка Николая Костяка в связи с его отношением к гибели демонстрантов на улице Грушевского в Киеве. Публикуем текст Заявления.

В останні дні керівники Херсонської області виступили з низкою заяв, зміст яких чітко свідчить про неготовність місцевої влади нести відповідальність за стабільність в регіоні та її страх, а також повне нерозуміння ситуації, що склалася в державі.

Не дивлячись на побиття низки активістів місцевого Євромайдану, факти знищення їх автомобілів та пошкодження іншого майна, жорсткого пресингу на активістів на місцях роботи та навчання, на сьогодні керівництво місцевих осередків політичних партій, що представлені у ВО «Майдан», готове брати на себе відповідальність за мирний перебіг протесних зібрань в місті Херсоні. Проте у випадку не виконання в повному обсязі Президентом України Януковичем В.Ф. та його представниками на місцях наших вимог до кінця 28 січня 2014 року це буде практично не можливо. В мирних акціях, що 65 днів відбуваються на площі Свободи беруть участь виключно мешканці міста та області. Інформація влади про «спеціально завезений збройний загін» є відвертою спробою дестабілізації мирного зібрання. 

Факти зникнення низки партійних прапорів «ВО «Батьківщина» та «ВО «Свобода» під час останніх протесних акцій чітко свідчать про підготовку «каральним загоном» Херсонської обласної державної адміністрації провокацій під прапорами опозиційних політичних сил за участю «тітушок». Ми знаємо хто очолює цей «отряд» і закликаємо всіх державних службовців розуміти, що кожен, хто сьогодні вчинить незаконні дії проти власного народу, буде нести особисту відповідальність, міру якої визначить народ. А цей суд безжальний і безкомпромісний. 

На сьогодні вимоги херсонського Майдану не змінні:

1. Негайне повернення України до Конституції 2004 року.
2. Відставка Уряду та Президента.
3. Свобода всім політичним в’язням режиму у т.ч. Юлії Тимошенко.
4. Відміна «диктаторських» законів від  16 січня 2014 року.
5. Дострокові вибори Парламенту і Президента.
6. Складання М.Костяком повноважень голови обласної державної адміністрації через незгоду з вбивством мітингувальників на Грушевського.

Голова Херсонської ОО «ВО «Батьківщина» В. Миколаєнко
Голова Херсонської ОО «ВО «Свобода» О. Гаврилко
  В.о. голови Херсонської ОО НРУ П. Гавриш

Члени ради ГО «Херсонське обласне об’єднання Майдан»

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: