четвер, 23 липня 2015 р.

Анонс. Наскільки доступна та прозора херсонська влада? Розкажуть експерти

24 липня о 12-00 в приміщенні Прес-клубу газети «Новий день» (вул. Декабристів, 26) відбудеться круглий стіл Херсонської обласної організації Комітету виборців України з теми «Доступність та прозорість херсонської влади. Що змінилося за останні 2 роки?».

Експерти ХОО КВУ та їх партнери проаналізували, наскільки доступною та прозорою була влада області у 2013-2014 рр., як використовувалися механізми «демократії участі» (можливість громадян приймати безпосередню участь в управлінні справами громади, розглядати питання, віднесені до компетенції місцевого самоврядування, вносити до них корективи, вільно і безперешкодно відвідувати засідання колегіальних органів влади).
Експерти дослідили особливості механізмів «демократії участі» у нормативно-правій базі всіх органів місцевого самоврядування міст та районних центрів області, а також практику проведення громадських слухань, загальних зборів та місцевих ініціатив територіальних громадах районних центрів та міст Херсонщини.
Результати аналізу отриманої інформації на круглому столі презентують голова ХОО КВУ Дементій Бєлий та керівник Причорноморского центру політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул.
Експерти розкажуть:
- Які механізми прямої участі існують у місцевих радах області;
- Що депутати цього скликання зробили, щоб спростити участь громадян у прийнятті рішень органами місцевого самоврядування;
- Як виборці використовували механізми прямої участі.
Також буде презентований рейтинг серед міських рад області по найбільш досконалій нормативно-правовій базі для реалізації механізмів «демократії участі».
Захід проходитиме в форматі панельної дискусії й складатиметься з двох панелей – «Доступність влади» та «Прозорість влади». Після презентації результатів дослідження відбудеться їх громадське обговорення.
Круглий стіл відбувається в рамках програми Національного фонду підтримки демократії (NED) «Моніторинг депутатської діяльності».
ЗАПРОШУЮТЬСЯ ПРЕДСТАВНИКИ МІСЬКОЇ ВЛАДИ, ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ, ЧЛЕНИ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ХЕРСОНСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ, УСІ ЗАЦІКАВЛЕНІ ЗМІ.
З додатковими запитаннями звертайтеся до голови ХОО КВУ Дементія Бєлого.
Контактний номер: 0954877627

Еще статьи по теме:

Немає коментарів: